Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl Ekim ayının ikinci haftası geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Eskişehir ile birlikte 81 İl’de başlıyor.

Konuyla ilgili Gençlik Spor İl Müdürlüğü başkanlığında Üniversiteler, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun temsilcilerinden oluşan Amatör Spor Haftası Tertip Komitesi tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada;  “İlimizde sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturarak insanların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakalar düzenlenmesi. Başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla 08-14 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası etkinlikleri gerçekleştirilecektir” denildi.

Amatör Spor Haftası 8 Ekim Pazartesi günü saat 14.00 da tüm amatör sporcu, yönetici ve antrenörlerimizin katılacağı yürüyüşün ardından Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonunda açılış töreniyle başlayacak. Hafta boyunca çeşitli spor faaliyetleriyle devam edecektir.

Editör: TE Bilişim