CHP Meclis Üyeleri adına İbrahim Arslan Ak Parti sözcüsü Hasan Burgaz’ın tramvay hatları ile ilgili açıklamasına cevap verdi. Arslan’ın yazılı açıklaması şöyle; “Hayata geçirdiği başarılı şehircilik çalışmaları ile Eskişehir’i Türkiye’nin örnek kentlerinden biri yapan ve taraflı tarafsız herkes tarafından yaptığı çalışmalar takdir edilen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen, Eylül ayı meclis toplantısında kendisine herhangi bir soru önergesi verilmemesine rağmen şehrimizde devam eden Tramvay Hattı Uzatma Projesi’ndeki gecikme hakkında kamuoyunu bilgilendirmiştir. Açıklamaları meclis toplantılarımızı canlı yayında veren televizyon kanalları ve internet gazetelerinde mevcuttur. Bu açıklamaya rağmen Ak Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı ve İl Basın Sözcüsü Hasan Burgaz, yazılı olarak yaptığı ve tamamen gündeme gelebilme çalışması olarak gördüğümüz bir açıklama ile tramvay çalışmalarını seçim yatırımı olarak lanse etmiş ve yerel seçimlerden sonra çalışmaların durduğunu iddia etmiştir. Teşkilat olarak Eskişehir’deki başarısızlıklarını bu şekilde örtmeye çalışan Sayın Burgaz bilmelidir ki: Ak Parti’nin üst düzey siyasileri bile son günlerde Sayın Büyükerşen’i ziyaret etmekte ve 1999’dan beri gösterdiği başarılı çalışmaları takdir etmektedir. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da yerel yönetimlerin sorunlarının giderilmesi için oluşturulacak komisyonda Sayın Büyükerşen’in de bulunmasını istemiştir. Tüm bunlara rağmen 1999 yılından beri süregelen alışkanlığını sürdüren Ak Parti İl Teşkilatı, doğruluk payı olmayan açıklamalarla Sayın Başkanımız ve belediye çalışmalarını hedef almaktadır.

 Tramvay çalışmaları konusunda teknokratların verdiği bilgiler çerçevesinde projenin %98’lik kısmı tamamlanmıştır. Makas bağlantıları ve sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Eskişehir’de raylı sistem ağı 60 kilometreye çıkacak ve işletime alınacaktır. Çalışmalarda alt yapı kurumlarının deplase çalışmalarını beklenen sürede yapamaması, TCDD’den, hat boyunda yapılacak çalışma için uzunca bir süre cevap beklemek durumunda kalmamız gibi etmenler çalışmaların yavaşlamasına sebep olmuştur. Bunun yanı sıra en önemli problem ise malumunuz ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardır. Çalışmanın başladığı gün ile bugün arasındaki büyük kur farkı çalışmaları yürüten yüklenici firmayı zora sokmuştur. Sayın Burgaz hükümet tarafından açıklanan rakamlara bakıp ekonominin iyiye gittiğini iddia edebilir ancak bu rakamların ülkenin gerçeklerini yansıtmadığını hepimiz yaşayarak görüyoruz.  

Birkaç örnek vermek gerekirse herkesin bildiği üzere şehrimizde şu anda üniversitelerdeki ve belediyelerimizin gençlik merkezlerindeki kütüphaneler dışında bir İl Halk Kütüphanesi bulunmamaktadır. 2016 yılında bir okulun içine taşınan İl Halk Kütüphanesi hala yeni binasına neden taşınamamıştır? Bunun yanı sıra 2014 yılında yapımına başlanan ve 2017 yılında hizmete açılacağı belirtilen Yenikent Mahallemizdeki kapalı yüzme havuzunun akıbeti nedir? Sayın Burgaz tramvay çalışmaları için gösterdiği ‘sözde hassasiyeti’ hükümetin bu yatırımları için de gösterebilecek mi merak ediyoruz.

Bu örneklerde de net bir şekilde görüldüğü üzere başlayan projelerde çalışmalar devam ederken ortaya çıkan sorunların sürecin uzamasına neden olabilmektedir. Yine de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen tramvay çalışmalarımız yasal prosedürlere uygun zaman diliminde devam etmektedir. Sayın Burgaz’a, Ak Parti’nin yerel yöneticilerinin eski alışkanlığı olan halkımızı yanlış bilgilendirme politikasından vazgeçmesini, bunun yerine çalışmalar ile ilgili bilgileri Ak Partili meclis üyelerinden veya bizlerden alabileceğini hatırlatmak istiyoruz.  

Halkımızın da hiç şüphesi olmasın ki Sayın Büyükerşen’in vizyonuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her şeyin en iyisine layık hemşehrilerimiz için başarılı şehircilik çalışmalarını hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim