Kaynak İstikbal Gazetesi 

Eskişehirspor teknik direktörü Mustafa Özer gazeteniz İstikbal’e son dönemde hakkında yapılan eleştirilerden takımın son durumuna, sezon öncesi ve iki haftada yaşanılanlardan Altay maçına kadar her konuda açıklamalarda bulundu.

Özer ‘Eleştiriye varım ama yapıcı olanına’ derken “Ben buraya taraftarın gücünü bilerek geldim. Yeri geldiğinde eleştiriyi göreceğimi de biliyordum ve bunu göğüslemeyi de bilirim. Hazırlıklıyım. Ama şundan kimsenin şüphesi olmasın görevde olduğumuz son güne kadar bu kulübün menfaatleri için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Zorlukları bilerek geldim”

Son dönemde yoğun eleştiri alan Eskişehirspor teknik direktörü Mustafa Özer gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘Buraya geldiğimde zorluklarını bilerek geldim’ diyen Özer “Ben Eskişehirspor camiasını görev yapmadan önceden de çok iyi tanıyordum. Şehrin beklentilerini, kulübün taraftar için önemini. Zorluklarını da… Yazılı, görsel ve sosyal medyadan yapılan eleştirenlerin hepsine saygım var. Ama yapıcı olanına... Aşağılayan, küfür eden kesime ne yazık ki saygım yok… Hepimizin gayesi Eskişehirspor… Uzun zamandır istediği sonuçları alamayan bir takımda teknik adamın eleştirilmesi de gayet normal. Buna sözümüz yok. Üzerimize düşeni de alıyoruz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ama bu işin perde arkasında neler yaşanmış, kulübün geçtiği süreç, transferde yaşanılanlar, oyuncuların psikolojileri gibi faktörler göz ardı ediliyor” dedi.

“Geçen sene top toplayıcılık yapan oyuncularım var”

“Evet biz geçen sezon çok güzel bir periyot yakaladık. O dönemde hatta zor gol yiyen bir takım haline gelmiştik. Taraftarımız ve camia yine bizden bu performansı bekliyor. İyi başlamamıza rağmen sonraki dönemde maç takviminin yoğunluğu, kadro derinliğimizin yetersiz oluşu gibi faktörler etkilemişti. Buna rağmen pandemiye kadar gelinen süreçte başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ki birçok kesim bizden o sonuçları dahi almamızı beklemiyordu. Lige verilen aranın ardından gelen puan silme cezası zaten gardımızı düşürmüştü. Ayrılığı kafasına koyan oyuncularla mı, yoksa yeni sezonda forma giyeceklerle mi oynayalım düşüncesinde gittik geldik. Çok tenkit almama rağmen sezon başında top toplayıcılık yapan çocuklarımızı sahaya sürdük. Erzurum ve Altay maçları dışında da sezon sonuna kadar iyi oynamadık ve kötü sonuçlar aldık.

Nihat Özdemir dahi şaşırdı

Bu sezon başında yine oyuncular kaybettik. Eskişehirspor’u kafasına silenler vardı. Bir de Süper Lig’e gitmezsem geri döneceğim diyenler. Zaten dönenler belli. Yönetim yoğun çaba sarf etti. 235 milyon borcu ve sıfır geliri olan bir takımın şuan sahaya çıkıp mücadelesini vermesini sağladı. Ziyaretimizde bunu inanın TFF Başkanı Nihat Özdemir dahi şaşkınlıkla karşıladığını ve bizi hayretler içinde takip ettiğini söyledi.

“Çok karakterli bir oyuncu grubum var”

Son dönemde A takımda yer almış ama kaç tane maç oynamış oyuncularla mücadele ettiğimize bakalım. Geçtiğimiz sezon ile yapılan kıyaslamalarda ki kadrolarımızı iyi irdelemek lazım. O dönemde hamle olarak kullandığımız oyunculardan şimdi bizi taşımalarını bekliyoruz. Sakın haksızlık ettiğimi de düşünmeyin aslanlar gibi savaşan çok karakterli bir oyuncu grubuna sahibim. Ve onlarla çalışmaktan gurur duyuyorum.

“Biz gitsek, gelende aynı kurguyla oynamak zorunda”

Adanaspor maçına gelirsek rakibi iyi analiz ettik. İlk yarıda yine duran toplardan şans tanısak da ikinci yarıda pozisyon vermedik. Bizim olgunlaşmaya müsait ve final pası ya da son vuruş yapamadığımız pozisyonlarımız var. Ama olmadı.

Şimdi şunu önce belirtmeliyim ki, yarın biz gitsek bizden sonra gelecek antrenörde aynı sistem üzerinden oynamak zorunda kalacak. Kadro yapısı belli… Yapılabilirlikler ortada. Bu kurgu dışına çıkmanız zor. Biz bekleyerek, kazandığımız toplarla ikinci ve üçüncü bölge arasını hızlı geçip sonuca gitmek zorunda olan bir takımız. Duran toplarımızı da etkili kullanmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabi ki takım halinde gelişeceğiz. İlk haftaya oranla Adana karşısında bunu gösterdik

“Oyunu tutabilirsek, kazanmanın dahi yollarını ararız”

Altay’ın ilk iki haftada istediği sonuçları alamaması bizim adımıza bu maçın zorluk derecesini arttırdı. 9 Milyon Euro harcamış ve şampiyonluk hedefi olan bir rakip karşısına çıkacağız. Futbolda sahaya çıktın mı her şey eşittir. Tabi ki saygı duyacağız ama bizde sonuna kadar arma için savaşacağız.  Rakip baskılı başlamak isteyecektir.  Bu baskıyı kırabilir ve erken gol yemezsek bizim adımıza farklı senaryolar ortaya çıkabilir. Hele ki ilk 60 dakikalık periyodu kazasız atlatırsak, son yarım saat şartların daha eşit olduğu bir maç ortaya çıkar. O zaman kazanma şansımız daha artar. Kesinlikle bireysel hata yapmamalıyız. Umarım her şey istediğimiz gibi gider. Önce bir puanı alacak şekilde oyunu tutabilirsek, kazanmanın da yollarını arayacağımız bir maç olur” şeklinde konuştu.   

Editör: TE Bilişim