Eskişehirspor'da Ekrem Kılıçarslan sözleşmesini yenilemeyerek kulüpten ayrıldı. Kılıçarslan henüz hiç bir kulübe imza atmadı. Bu durum ile ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddia karşısında Kılıçarslan  taraftarın tepkisini çekecek.  

Profesyonel olmadan önce futbol oynadığı Eskişehirspor, Çanakkale Dardanel ve Hastanebayırı Gençlikspor kulübüne imza atacağı kulübün yetiştirme bedeli ödememek için 23 yaşını doldurmasını beklediği iddia edildi. 22 Ağustos 1997 yılında doğan Ekrem bu taihten bir gün sonra imza atarsa bahse konu geçen kulüpler  yetiştirme bedeli alamayacak.

Hem sözleşme imzalamayarak bedava kulüpten ayrılan Ekrem ikinci bir etik olmayan davranışa imza atmak üzere olması taraftarında tepkisini çekti.

Bu iddialara karşı Ekrem'den açıklama bekleniyor.

Yönetmelik ne diyor?

Futbolcu ilk profesyonel sözleşmesini imzaladığı zaman, profesyonel sözleşme imzalayan kulübün oyuncuyu yetiştiren kulüplere yetiştirme tazminatı ödemesi gerekir. Ödemenin yapılacağı kulüpler, oyuncuyu 12 yaşından 15 yaşına kadar yetiştiren tüm kulüplerdir. Ödenecek olan miktar oyuncunun kulüplerde geçirdiği toplam sürelere göre orantılanır ve ödeme yapılır. Yetiştirme tazminatı ödemeleri FIFA kuralları gereği 30 gün içinde yapılmak zorundadır. Bu kural sadece ilk profesyonel sözleşme imzalanana kadar uygulanır.

Ama yetiştirme tazminatı ise oyuncu 23 yaşını doldurana kadar her transferde bir önceki takıma ödenir.

Editör: TE Bilişim