Selkaspor Hentbol takımı başkanı Mert Kaya , antrenör Osman Özgolu, başkan yardımcısı Yenal Kaya, takım kaptanı Recep Dege ve oyuncu Recai Dege, düzenledikleri basın toplantısında tüm Eskişehirlileri Göztepe ile oynanacak olan maça davet ettiler.

Süper Lig durumunu paylaşmak ve önümüzdeki 2 hafta içinde oynayacakları 2 zorlu maç ile ilgili bilgi veren Selkaspor Hentbol Takımı Başkanı Mert Kaya “Öncelikle geçtiğimiz sene şampiyonluk sonucunda Hentbol süper ligde mücadele ediyoruz. Sezon başında yaptığımız transferler ile hedef koymuştuk. Hedefimiz Avrupa kupalarına katılacak bir pozisyonda Süper ligini tamamlamak ve sonucunda hentbol takımını eski günlerde olduğu gibi Avrupa kupalarında mücadele edebilir, iddiası olabilir, üst sıraları zorlayabilir. Bir mottomuz var; Avrupa Eskişehir'e gelecek diye” diye konuştu.

Geçen 10 hafta içinde zor maçlar oynadıklarını hatırlatan Kaya şunları söyledi:

“ Süper lig takımlar büyük bütçe ile kuruluyor, iyi takımlar Büyük oyuncuların oynadığı bir lig. Hiç tahmin etmediğimiz takımlar üst sırada oynayan takımları yendiği bir ligde oynuyoruz. Bizim de  sezon başında bir iki hafta bazı hatalarımız, konsantre eksikliğini bizde yaşadık. Son puan kaybettiğimiz Beykoz maçı ile birlikte bizde takım olma yolunda iyi bir noktaya geldik. Arkadaşların arasındaki bağları kulübün içindeki dinamikler çalışmaya başladı. Takımdaş olduk  ve bunun meyvelerini de geçtiğimiz 3 maçla içeride ve dışarıda aldığımız galibiyetler oldu. 2. sıradayız. Buraya kadar bizim hedeflerimizi karşılıyor. Bu hafta sonunda Porsuk spor salonunda oynayacağımız çok önemli bir maç var. Göztepe. Göztepe'de köklü bir kulüp taraftarı olan bir kulüp, deplasmana taraftar götüren bir kulüp. Çekişmeli geçeceği bu maça taraftarların ilgi göstermelerini istiyoruz, bizi yalnız bırakmasınlar. Taraftar olduğu zaman atmosfer olduğu zaman takımın oyunu değişiyor, kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Lütfen Cumartesi günü Beton adamları yalnız bırakmasınlar. Göztepe maçını istediğimiz gibi tamamlayabilirsek arkamızdan gelen Beşiktaş deplasmanı olacak. Beşiktaş Hentbolde çok güçlü bir takım ligi demone eden bir kulüp. Elimizden gelen mücadeleyi yapıp puan ve puanlarla dönmeyi düşünüyoruz. Avrupayı Eskişehir'e getirebiliriz. “

Selkaspor Hentbol takımı Sportif direktörtör Osman Özoğlu Ankaragücü’nün bir maçın eksikliği ile ligin ikinci sırasında olduklarını belirterek şunları söyledi:

“ Ankaragücü'nün bir maçı eksik normalde üçüncü sıradayız.  Olduğumuz yeri kaybetmek istemiyoruz. Biz ilk üç yerdeki korumak istiyoruz. Yönetime çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bir çok ligde ve toto gelirlerinde azaldı. Buna rağmen hiç sorun yaşamadan maddi ve manevi yaşamadan lige devam ediyoruz. Bu da bizi daha çok motive ediyor. Takım olarak ligde yeni olmamıza rağmen 7-8 yeni transfer olmamıza rağmen son üç dört maçta takım olmayı başardık. Özellikle deplasman olara hem Erzurum hem de Adıyaman deplasmanları zor deplasmanları atlamak büyük avantajdı. Göztepe maçında da yenerek yerimizi daha da sağlamlaştırmak istiyoruz. Eskişehir halkı bizi yalnız bırakmasın. Burada alacağımız 1 galibiyet aramızdaki puan farkını açmaya neden olacak. “

Daha  sonra hentbolcular görüşlerini şöyle açıkladılar:

Kaptan Recep Dege: Göztepe maçına kenetlendik. Yabancı arkadaşlarımıza konuyu ilettik konuştuk. İnşallah bir galibiyet alıp Eskişehir halkına armağan edeceğiz.

Recai Dege. Tek isteğimiz Eskişehir halkı bizi yalnız bırakmasın.

Selkaspor Hentbol takımı başkan yardımcısı Yenal Kaya,Selkaspor ile Göztepe arasındaki mücadeleyi “İki tane spor kültürü olan iki şehrin mücadelesi” olarak yorumlayarak, “Karşılaşmaları hep çekişmeli olur. Hentbol branşında da Göztepe ile maçımız olacak. Keyifli bir maç olacak. Tüm Eskişehirlileri Porsuk spor salonunu bekliyoruz. Taraftarlarımıza yine hediyeler olacak, çekilişler yapılacak” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim