Eskişehirspor’a destek amacıyla başlatılan 26’6a 26 kampanyasına Eskişehir Ticaret Odası’nın desteğine Eskişehirspor’un teknik direktörü Fuat Çapa ve bazı futbolcular da katıldı.

Ticaret Odası binasının önünde açılan standa yapılan törende konuşan ETO Başkanı  Metin Güler, Eskişehirspor’a destek için burada olduklarını söyledi. Eskişehirspor’un bulunduğu durumun ‘malum’ olduğunu vurgulayan Güler, “ Her zamankinden daha fazla destek gerekiyor. Son maçta gençlerle çıktık, Balıkesir maçına da büyük olasılıkla gençlerle çıkacaklar. Şuan itibari ile transfer yasağını kaldıramıyoruz. O yüzden bu kampanyaya daha çok destek ve büyümesini sağlamalıylız” dedi.

Eskişehirspor'un finans kaynaklarının borç ödemeyi yetmediğini ifade eden ETO Başkanı Güler şunları söyledi:

“Bunu tabana yaymak gerekiyor. Her Eskişehirspor sevdalısı bu kampanyaya katılması gerekiyor. Biz Ticaret Odası camiası olarak iş adamları olarak biraraya geldik. Yönetim kurulu, meclis üyelerimiz komite üyelerimiz kampanyaya 26'da 26' ya destek vereceğiz. Çok değil bir ayda 26 Tl, günde 80 kuruş, yılda 310 Tl Eskişehirspor'a destek olacağız. Bu rakamlar çok önemli değil. Hedef 260 bin lira. Biz  bunu toplarsak 31 milyon lira para yapıyor. Bugün çıkarmamız mümkün değil ama. Kartopu gibi büyümeyi bizde başlatmak istedik. Süremiz var Eskişehirspor'un sevdalıları bu kampanyaya destek olmalı. Biz elimizden geleni yaptık sağladık, sağlamaya devam edeceğiz.”

Her saniye çok önemli

ETO’nun bu kampanyaya destek törenine bir grup Eskişehirspor futbolcusu ile katılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, uzun vadede böyle projelere ihtiyaç olduğunu ancak kısa sürede çözülmesi gereken sorun olduğunu belirterek, Eskişehirspor’u seven herkesin destek verme zorunluluğu olduğunu söyledi.

Bu projeye  Eskişehir’de her bireyin katılma zaruriyeti olduğunu belirten Çapa, “Eskişehirspor'u seviyorsa, Eskişehirspor’un var olmasını istiyorsa, Ellerinden gelen imkanları doğrultusunda yardım etmek zorunda. Süreç kısalıyor. 2 hafta kalıyor, ondan yapılacak hamle geçersiz olacak. Eskişehirspor olma ve olmama süreci var. Her saniye çok önemli. Kaybedilen her puan sonradan bize büyük mal oluyor. 2 sene önce bunu yaşadık.. 3 puanla şampiyonluğu kaçırdık, 3 puanla ligde kaldık. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bu yaşadığımızı travmayı, bundan sonra çocuklarımız, oyuncularımız yaşamasınlar, istemiyorsak her Eskişehirli bu kampanyaya destek vermeli, katkı sağlaması gerekiyor. Bizde Eskişehirspor futbolcuları, yöneticileri, teknik kadro personeli destek veriyor. Bunu halk bir yere getirecektir, Halkın duyarsız kalmaması lazım.

Takımın morali sizinle bizim farkımız yok. Şehrin morali nasılsa bizim de öyle. Biz profesyoneliz, onları burada tutmaya çalışıyoruz. Profesyoneller para kazanıyorlar, ailelerinin geçimini sağlıyorlar onlarda bir yere kadar dayanacaklar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim