videodan tüm gelişmeleri  takip edebilirsiniz

Eskişehirspor Olağanüstü Kongresi Anadolu Üniversitesi Salon 2016’da gerçekleştirildi.Eskişehirspor Olağanüstü kongresine ortak bir yönetim oluşması için 15 dakikalık ara verildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, mevcut başkan Sinan Özeçoğlu, eski başkanlar Halil Ünal, Nebi Hatipoğlu, Ali Çelikoğlu, Mesut Hoşcan, ETO Başkan adayı Erdoğan Tekgöz, Ali Eldem, Yılmaz Karaca gibi bir çok isim bir araya gelerek yeni bir yönetim oluşması ve Eskişehirspor’un kurtuluş haritası için bir araya geldi. Ali Eldem, toplantıdan çıkan sonucu açıkladı.  Eldem, “Sinan Başkanı başkan görmek istediklerini söylediler.  Kabul etmediği için bir haftalık ara verilmesine karar verildi.”dedi. Kongre üyeleri bu duruma tepki gösterdi.  Halil Ünal ve Sinan Özeçoğlu’nun konuşmaları ve eski başkanlar Halil Ünal, Nebi Hatipoğlu, Ali Çelikoğlu, Mesut Hoşcan, Aydın Begiter, Sinan Özeçoğlu, Ali Eldem’in iyi bir yönetim için söz vermesi sonrasında delegeler ikna oldu. Oylama sonrasında kongreye 1 hafta ara verildi.

Kongreye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,eski başkanlar Halil Ünal, Nebi Hatipoğlu, Ali Çelikoğlu, Aydın Begiter, Mesut Hoşcan bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kongre delegeleri katıldı. 

Divan Kurulu oluşturuldu

Mesut Şimşek

Orhan Kesikoğlu

Cemal Yüksel

Yusuf Ünal

Süleyman Uçar

Toplam borcun 184 Milyon TL olduğu belirtildi

Başkan Sinan Özeçoğlu;

Görevden sonra transfer cezası geldi. Oyuncuların bedellerini ödedik. Bir önceki sezondan alacakları bulunan futbolcuların alacaklarını ödedik. Eskişehirspor’un 15 yılını kurtarmak için göreve geldik. Federasyon lisansı için 117 imza topladık 4 isimden imza alamadık. 3 puan silindi. 24 puan silme cezası FİFA’da gelebilir. Göreve gelmeden önce 116 milyon borcu olduğu söylendi ancak 185 milyon aldığını öğrendik. Şuan kulübün 197 milyon TL  borcu vardır. Yarın 385 bin TL ödememiz var. Bu ödenmezse yapılanma bozulacak. Hiçbir zaman elden ödeme yapmadık. Kulübün 1 kuruşunu yedirmedik. Şirketler nasıl yönetiliyorsa öyle yönettik. Bu kulübün bir kaydı kuydu olmaz mı? Bu kulüp nasıl yönetildi. Kulübü kurtarmak için şirketleşmemiz lazım. Harun Karacan ve Nabi Avcı vekillerimize teşekkür ediyorum. 3 Kuruluşla görüştü. En büyük desteği Kazım Kurt başkanımız sağladı. Ona da teşekkür ediyorum. Tabiki en büyük teşekkür hep arkamızda olan taraftara”

Halil Ünal:

Bırakacaktın niye geldin. Daha zor şartlarda geldik biz. Kayyuma gitmesin diye geldik. Kim ne yapmışsa gidersin yüce yargıya. Herkesi kır dök, herkese gider yaparak bunu yapamazsın. İnsanları zan altında bırakmak günahtır. Geldiğiniz günden buyana Eskişehirspor’un imajını yerle bir etmek için elinizden geleni yaptınız. Bu kulübü kayyuma bıraktırmam. Hep beraber bir araya gelerek borcu ödeyeceğiz. 2 Dakikada süper ligi kaçırdık. Tekrar yapabilirdi. Borç silinme söylemleri futbolcuların moralini bozdu küme düşme ile karşı karşıyayız. 116 milyondan fazla borcumuz varsa fazlasını hepsini kapatacağım. 2.5 milyon TL ile puan silme riski ortadan kalkardı. Futbolcu alacağım var puan silinsin diye müracaat ederse puan silinir. Bana loca satmadınız. Bu takım yine Play-Off oynayacak. 3 milyon 200 bin TL ödeme bekliyor. 7 futbolcu federasyona başvurmuş. Devre arası  serbest kalacaklar. Sinan’ın devamı için bende istiyorum. Kaçmak yalnız oldu. Sizdeki kadro bu ligde yok. Bir havuz kurulacak. 116 milyon bilanço borcu fazla çıkarsa fazlasını ödemeye tahüdüm. Geldiğinizden bu güne bir futbolcu borcu kapattınız mı. Yok…

Editör: TE Bilişim