Eskişehirspor alt yapısını daha iyi yerlere taşımak amaçlı planlanan alt yapı seçmeleri 1998-1999 doğumlu futbolcuların çift kalesi ile başladı. Vali Hanifi Demirkol tesislerinde yapılan seçmelere katılan futbolcular ile Yunusemrespor karşı karşıya geldi. 1998-1999 doğumlular için seçmelere 11 futbolcunun katıldığı belirtildi. Diğer doğumlular ile seçmelere toplamda 80 sporcunun katıldığı ve müracaatların devam ettiği belirtildi. Seçmeler bir hafta boyunca sürecek.

Seçmeler ve yeniden yapılanma ile ilgili konuşan Eskişehirspor Altyapıdan sorumlu As Başkan Gökhan Yıldırım şunları söyledi; “1998 ile 2016 doğumlular arasında seçme yapıyoruz. Türkiye’nin bir çok ilinden gelen sporcular var. İçerisinden yetenekli sporcuları Eskişehir’e kazandırmayı planlıyoruz. Hem Eskişehir içinde hem de Eskişehir dışında ciddi taramamız var, bütün yaş gruplarında yeniden revize etmeyi planlıyoruz  bu anlamda da seçmeler bizim için çok önemli.

Mevcut yaş gruplarının bize göre yetersiz olması hem de   transfer yasağından oluşacak sorunlara karşı tedbir amaçlı düşündük.”

 Alt yapı için yapılan planlamalarda gelinen son noktayı değerlendiren Yıldırım, “Basın toplantısından önce  tesisin fiziksel olarak değişiminden bahsetmiştik o çalışmalarımız hala devam ediyor. Soyunma odalarından, yemekhane, yatak hanelerden her şey yeniden revize ediliyor. Kanlı Kavak’daki sporcuların  buraya aktarılacağını söylemiştik. 2 mart itibariyle Kanlı kavak şuanda buraya aktarıldı. 185 sporcuyla çalışmalara devam ediyor ve her geçen hafta da oyuncu sayımız artmaya devam ediyor.  Bir analız programı,  spor laboratuarından bahsetmiştik.

   Türkiye distribütörleri geldi onlarla çalışma başlattık. Dünya üzerindeki yetenekli sporcuları da bu sistem üzerinden tarayıp verilerini alıyoruz. Onun dışında Teknik Üniversiteyle bir protokolden bahsetmiştik 16 tane antrenörle şu anda yolumuza devam ediyoruz. Yine aynı şekilde Üniversiteyle protokol neticesinde hocalarımızla birlikte antrneman periyodlaması birlikte planlıyoruz”dedi.

Editör: TE Bilişim