Kaligrafi Sanatçısı Osman Kartaler Eskişehirspor sevgisini hazırladığı özel video ve bir yazı ile kaleme döktü. Bu güzel video ve yazı ile sizi baş başa bırakıyoruz. 

Eskişehir ayazında o beton tribünlerde soğukta ellerimiz ayaklarımız titrerken.. Bedenimize, ruhumuza işledi bu büyük sevgi. Okula giderken annemizden babamızdan aldığımız simit paralarını akşama kadar aç kalıp Eskişehirspor'un 3. ligdeki maçına girebilmek için biriktirirken işledi. Maça girecek durumumuz olmadığında Atatürk Meslek lisesinin çatısından, ağaç tepelerinden, stad duvarlarının 1 cm aralığından izlerken işledi. Takımın antrenmanlarını izlemek için her perşembe öğleden sonra okuldan kaçıp Atatürk stadyumuna nefes nefese koşarken işledi. Gece yarılarına kadar stadyumda afiş hazırlarken saati bile unutup gecenin ayazında stadyumda mahsur kaldığımızda afişlere sarılıp uyuduğumuzda işledi. İlkokulda öğretmenlerimizin daha okuma yazmayı öğretmeden Eskişehirspor'u anlatmasıyla işledi. Gittiğim her yerde hangi takimi tutuyorsun diye sorulduğunda büyük bir gururla Eskişehirspor'luyum dediğimde, ısrarla "nasıl yani başka takim tutmuyor musun? " sorusuna hayır benim için yalnızca Eskişehirspor var derken işledi. Yazmak da anlatmak da bu sevgiyi tarif etmeye yetmez hepsi yetersiz kalır. Bugün Eskişehirsporumuzun 53.yılı adına yakışır şekilde kutlandı. Daha nice yıllara büyük Eskişehirspor 

Osman Kartaler
Not: Videoda Halit Kıvanç'ın 7 Nisan 1968 tarihli Eskişehirspor-Beşiktaş maçından bir bölüm anlatımı ve değerli bestekar Kutlu Payaslının sesinden Es Es marşının küçük bir bölümü yer almaktadır.
 

Editör: TE Bilişim