Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirspor’un hakemler tarafından kıyıma uğramasına sessiz kalmadı. TFF’ye dilekçe gönderen Kazım,  “Bundan sonra ESES'in maçlarına futbolu bilen hakem ve gözlemcilerin atanması sağlanacak mıdır?”diye sordu.

Kurt’un dilekçesi şöyle; “420.000 nüfuslu Eskişehir Odunpazarı Merkez İlçe Belediye Başkanıyım. Kurulduğu günden beri Anadolu futbolunu en üst düzeylere çıkarmaya çalışan, kupalar kazanan, ülkemizi yurt dışında temsil eden Eskişehirspor'umuz zor günler yaşıyor.

Profesyonel futbol sistemimizin yönetimsel yanlışlar nedeniyle, kötü yönetilen takımların daha çok borçlanmasına izin verilmekte olması ve bizim de kötü yönetimlerimizin bulunması sebebiyle TFF 2. lige düştüğümüz malumdur.

Tarihi boyunca Eskişehirspor'umuz futbolcular yetiştirmiş, milli takıma kazandırmıştır. Hatta kaptanlık yapan futbolcularımız olmuştur.

Ama bugün Eskişehirspor'umuz denetlenmemekten kaynaklı borç yükü altındadır ve transfer yasaklıdır. Bu yasak alt yapıyı da kapsamaktadır. Ne ilginçtir ki, başka takımdan futbolcu alamayan kulübümüz 10 yaşındaki çocuğa da lisans çıkaramamaktadır. Yani takım kurmakta imkânsızlıklar yaşatılmaktadır.

Yukarıdan beri saydıklarım yetmezmiş gibi, bu yılın ilk beş haftasında maçlarımızı yöneten hakemler de kazanmamamız için her şeyi yapmaktadır. Zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olması gereken spor adamlarına yakışmayacak hatalar yapılmaktadır.

Özellikle son hafta oynanan Amedspor deplasman maçında futbol katledilmiştir.

Bu açıklamalar ışığında aşağıdaki sorularımın yanıtlanması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu'na göre bilgi-belgelerin gönderilmesini istemekteyim.

  1) Maçlara hakem atamaları elektronik ortamda mi yoksa elle yazılarak mi yapılmaktadır?

2) Atamalar yapılırken hangi ölçütler dikkate alınmaktadır?

3) Amedspor - Eskişehirspor müsabakasının hakem ve gözlemci raporlarının örneğinin tarafıma gönderilmesi mümkün müdür?

4) Çok açık bir ofsayt pozisyonunda atılan golün geçerli sayılması hangi futbol kuralına bağlıdır?

5) Ofsayt halinde atılan gol bir hakem hatası değil midir?

6) Kural-hakem hatası müsabaka sonucunu etkilediğine göre müsabakanın iptali söz konusu mudur?

7) Bundan sonra ESES'in maçlarına futbolu bilen hakem ve gözlemcilerin atanması sağlanacak mıdır?”

Editör: TE Bilişim