Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Eskişehirspor yönetimini ziyaret etti. Burada konuşan Kurt, “Yeni sezon Eskişehirspor'a hayırlı olsun. Yönetim kuruluna ve Fuat Hocamıza güveniyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah hasret duyduğumuz Süper Lig'e bu sezon yükseleceğiz. Biz her zaman Eskişehirspor'un yanındayız. Bunu zaten herkes biliyor. Bugün de buraya bunu göstermeye geldik. Tam destek, hep destek diyoruz."dedi.

Başkan Halil Ünal ise şöyle konuştu, "Kazım Başkanımızın Eskişehirspor'a verdiği destek ve sağladığı katkılar herkes tarafından biliniyor. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisi hep yanımızda olmaya çalışıyor. Bu da bize çok büyük bir güç veriyor. Tabi ki sadece Kazım başkanımızın verdiği destekler bu işler için yeterli değil. Diğer belediye başkanlarının, valimizin, oda başkanlarımızın ve iş adamlarımızdan da bu destekleri bekliyoruz. Şu ana kadar Kazım Kurt başkanımız dışında kimseden bir destek görmedik. İnşallah diğer saydığımız isimlerde devamını getirirler. Eskişehirspor bir ağlama duvarı değildir. Biz buraya ağlamaya gelmedik. Zor şartlarda bir mücadele veriyoruz. Elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendirip, sıfırdan bir kadro kurarak hedeflerimizi başaracağız. İnanmak bu işin yarısıdır. Biz inanıyor ve kendimize güveniyoruz. İşimiz kolay değil ama biz bu sezon Süper denen o lige yükseleceğiz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Kafamızdaki kadro planlamasının yüzde 80'i oturmuş durumda. Geri kalan yüzde 20'yi de nakış gibi işleyerek oturtacağız. Şu ana kadar bir hata yaptığımızı da düşünmüyorum.

20 Temmuz'da Bolu'ya kampa gideceğiz ve ay sonuna kadarda burada kamp yapacağız. Bolca hazırlık maçı oynayacağız. Salı günü tesislerimizde bir hazırlık maç oynayacağız. Aramıza yeni katılacak oyuncular olacak.   Bir takım menajerlik sistemleri var. Bizleri kıskandıklarını düşünüyorum. Biz genelde yıldız diye tabir edilen oyuncuları transfer etmeye çalışıyoruz. Bu sebepten sessiz sedasız bu işleri devam ettiriyoruz. Üst düzey oyuncular ile görüşmeye devam ediyoruz. Çarşamba günü forvet konusunda yurt dışına çıkacağım. İstanbul takımları ile aramız iyi. O kulüplerden de talep ettiğimiz oyuncular var. Onlardan da haber bekliyoruz. O oyuncularda kulüpleri ile kamplarındalar. Gelecek oyuncular hazır bir şekilde gelecekler.

Herve Kage'de bir sıkıntı yok. Kendisi bizim sözleşmeli bir oyuncumuzdur. Şu ana kadar sözleşmesine riayet etmeme gibi bir durum söz konusu değildir. Pazartesi akşamına kadar peşinat bedelini ödeyeceğiz. Biz ödedikten sonra kendisi Eskişehir'e tekrar dönecektir. Dönmeme gibi bir durumun yaşanacağını düşünmüyorum. Kendisi hocamızdan izin almış. Şu an için bir problem yok.

Kerim Avcı artık Eskişehirspor'un futbolcusu diyebiliriz. İmzayı atmadık ama her konuda anlaştık. Altınordu takımından tanıdığımız bir oyuncu. Eskişehirspor'a katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kendisi ile birazdan resmi sözleşme imzalayacağız.

Günay Güvenç ile de her konuda anlaştık. Beşiktaş ile bir görüşme yapacak. Bizim için çok fark etmiyor. Beşiktaş kulübü ile ikili ilişkilerimiz çok iyi. Beşiktaş ile sözleşme imzalarsa kiralık olarak bizde forma giyecek. İmzalamazsa bonservisi ile gelecek. Şu an kendisi hanımı ile beraber bir bebek bekliyor. Bu sebepten de transfer süreci uzadı. Ancak bu transferde bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Galip Güzel Çaykur Rizespor'un sözleşmeli bir oyuncusu. Bu oyuncu için Rizespor başkanı ile yarın bir görüşme gerçekleştireceğim. Galip bizde forma giymek istiyor. Prensip olarak oyuncu ile anlaştık. Kulübü ile de anlaştıktan sonra imzaları atacağız diye düşünüyorum."

Editör: TE Bilişim