Eskişehirspor Yönetimine Talip Olan Grup Adına Doç. Dr. Adnan Sevim ile  Hüseyin Dinç birlikte basın açıklaması  yaptı.

Açıklama şöyle; "Herkesin sorumluluk almaktan kaçındığı bir dönemde Eskişehirimizin gözbebeği Eskişehirsporumuzu içine düştüğü zor durumdan kurtarabilmek için aynı duyguları paylaşan arkadaşlarımızla gereken hazırlıklarımızı yaptık ve kulüp yönetimine talip olduk, sorunlar ve çözümleri konusundaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık.                                      

İcraata geçebilmemiz için kongre kararı alınması çok önemliydi. Bu karar alındı, fakat saatler sonra kararı alan aynı yönetim kurulu tarafından hukuken tartışmalı bir şekilde  iptal edildi.                                                                                                                                                                                             

Oysa tüzüğe uygun şekilde alınan bir kararın, yani kongreye gitme kararının  gecikmeksizin ve öncelikle uygulanması gerekirdi.                                             

Ayrıca, hukukçu arkadaşlarımız Sayın Osman Taş’ın Başkanlıktan  istifa ettiği anda tüm görevlerinin hukuken sona ermiş olduğunu, imza atma, hatta toplantılara katılma yetkisinin bile bulunmadığını  ifade etmişlerdir.                                                  

Kulüp Denetleme Kurulu ilk aşamada tüm bu konuları ve tüzüğe aykırı kararları inceleme ve denetleme yetkisine sahip, Kulübün iç denetim organı olup görevini yapmalıdır. Yapmamasının doğurabileceği sonuçlar  yasalarda bellidir.                                           

Şu anda kamuoyunun da malümu olduğu üzere tam bir kaos ortamı yaşanmaktadır.         

Yönetim kendi içinde bölünmüştür.                                                                                                                                         Kimin kime ne dediği belli değildir.                                                                                        Saat saat değişiklik arz eden gelişmeler insanları yormuştur.                                Kamuoyu gereksiz yere gereksiz konularla meşgul edilmektedir.                                            Birlik  olmada anlaşamayanlar ayrışmada çok kolay  anlaşabilmektedir.                                                 Sosyal medyada onur kırıcı ve hakarete varan suçlamalar her geçen gün atmaktadır.

Bu arada halisane niyetlerle ve sadece kulübümüzün içinde bulunduğu duruma sessiz kalmayalım diye yola çıkan bizler de son günlerde çeşitli hakaretlere ve tehditlere maruz kalmaktayız.

Hayatımızın hiçbir döneminde bu tür kavgaların tarafı olmayan bizler için bunlar katlanılabilir şeyler değildir.

Böylece bu kulübe düzgün insanların katkı verememelerinin gerçek nedenini yaşayarak daha iyi anlamış durumdayız.

Bazı basın mensubu arkadaşlarımızın sitem ederek ‘’Niçin Yönetimdeki isimler hakkında bilgi vermiyorsunuz?’’ şeklindeki sorularının cevabı da böylece ortaya çıkmaktadır.

Biz bu gelişmeleri biraz da öngörerek; bürokrasiden, yargıdan, spor, bilim, sanat ve iş dünyasından olup, yönetimde yer alacak arkadaşlarımızın önceden herhangi bir sıkıntıya veya baskıya maruz kalmamaları için birkaç isim dışında açıklama yapmama kararı almıştık. Haklı çıktık.

İsimler hakkında bilgi alamayınca isimlerin bazılarının Eskişehirli olmadığı varsayımı üzerinden ‘’Eskişehirsporu yalnız Eskişehirliler yönetir’’ kampanyası açanlar olduğunu görüyoruz.

O zaman iş başka şehirden veya ülkeden hiçbir futbolcu da almayalım, antrenör de, teknik adam da almayalıma gider ki; bunlar günümüzün gerçekleri ile bağdaşmayan sağlıksız düşüncelerdir.

Biz ‘’Ne Mutlu Eskişehirsporluyum Diyene’’ düsturuyla kendini Eskişehirspora yakın hisseden herkesi kucaklıyoruz ve onlardan güç alıyoruz.

Son olarak, icraata geçebileceğimiz uygun bir zemin olana kadar mecbur kalmadıkça yeni bir açıklama yapmayacağımızı, halihazırdaki kargaşa ortamından uzak duracağımızı, ancak yarın göreve başlayacakmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğimizi,  kaynak konusu dahil tüm konularda daha önceki taahhütlerimizin geçerli olduğunu kamuoyuna duyururuz."

Başkan kim olacak

Açıklamadan sonra soru cevap bölümünde yapılan konuşma ise şöyle; "Aslında ilk yaptığımız basın toplantısında söylemiştik. Bugün için de geçerli. Ben dahil herkes başkan olabilir. Bugün Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da esgazete'ye ifade ettiği konular önemli.

Genel kurul başlamadan bizim bu listeyi veya bu isimleri açıklamamız doğru değil. O nedenle açıklamadık. Benim şahsımla ilgili yapılan spekülasyonlar oldu. Ben buradan tekrarlıyorum, ben dahil grupta herkes başkan olabilir.

Yönetimden onay aldık

Ben kulüp üyesi değilim. Diğer arkadaşlarımızın bir kısmı üye. Kulüp üyesi olmayanlar da var. Bu süreci zaman içerisinde genel kurul kararı alındıktan sonra gözden geçirerek hukuki olarak uygun olanların bu kadroda yer almasını istiyoruz. Bununla ilgili yönetim kurulu bir karar alabileceklerini hatta görevi devredebileceklerini ve bizim yönetim kurulu üyesi olabileceklerimizi ifade ettiler.

Taş bize destek olacaktı

Genel kurul kararı alınsaydı, ki ben sayın Osman Taş’ın talebi üzerine kendisiyle görüştüm. Bu süreçte her türlü desteği sağlayabileceklerini, hatta bizim oluşumumuza kendisinin de destek vererek yönetimde yer alabileceğini ifade etti. Ancak bu genel kurul kararı daha sonra iptal edildiği için kendisiyle tekrar diyalogumuz söz konusu olmadı.

Şu an kulüpte kaos var

Genel kurul kararının iptaliyle ilgili resmi bir açıklama olmadı. Biz  sadece bu kargaşalardan ya da basından çıkan bu haberlerle hareketle zaten genel kurul kararı alınırsa bu oluşumun Eskişehirspor'a talip olduğunu ifade etmiştik. Bu, bugün için de geçerli. Şu an ciddi bir kaos var. Biz alınacak genel kurul kararından sonra yönetime talip olduğumuzu ifade ediyoruz.

Yönetim sona erecek demiş

Şu an başkanın, yönetim kurulunun devam edip etmeyeceği konusunda açıklama yapma inisiyatifi kendisine bağlı. Biz de böyle bir açıklama duymadık ancak kendisiyle yaptığımız görüşmede bu yönetimin en kısa zamanda sona ereceğini ve hocayla ilgili sorunları halletmeden genel kurula gitmeyeceğini ifade etmişti.

ÖDEME YAPMADIK ÇÜNKÜ…

Doç. Dr. Adnan Sevim, “Genel kurul üyesi dahi değilken yönetime nasıl talip olursunuz” gibi açıklamaların yapıldığı bir ortamda böyle bir ödeneğin yapılması doğru değil” diyerek kendilerinin haklı çıktıklarını belirtti. Sevim yönetim kendi içine anlaşamazken bir icra kurulu oluşmasının söz konusu olmadığını belirterek “Biz haklı çıktık. Yönetim kendi içinde bu konuda anlaşamadı. Devam edip etmeme kararı vermedi. Böyle bir ortamda icra kurulu oluşturma fikrini çok net göremedik. Demek ki yönetim kurulu bu konuda da ayrışacaktı. Dolayısıyla böyle bir ödeme ve icra kurulu söz konusu olamazdı” ifadelerini kullandı. 

TESİSLERDE OLDUĞU HALDE TOPLANTIYA ÇAĞIRILMAMIŞ

Doç. Dr. Sevim, Tesislerde mevcut yönetimle görüşmeye gittiklerinde yönetim kurulunun Osman Taş’ın evde hasta olduğunu söylediklerin ancak sonradan Taş’ı tesislerde gördüklerini söyledi. Sevim, “Maalesef, üzülerek söylüyorum ki, yönetim kurulundaki arkadaşlarımız biz orada yaptığımız toplantıda başkanımızın çok ciddi şekilde rahatsız olduğunu, yorgan döşek evde yattığını ifade etmişlerdi. Ancak biz oradan ayrılırken Osman Taş’ın U17 Takımı’nın maçını izlediğini gördük. Başkanımız bir sonraki gün görüştüğümüzde kendisinin o toplantıya dahi çağırılmadığını söyleyince durumun ciddiyeti zaten ortadaydı” dedi.

Taş para talep etmemiş

Sayın Osman Taş’ın şu anda hali hazırda Eskişehirspor kulübümüzün başkanıdır. Yapmış olduğu açıklamalar genel anlamda bundan sonraki süreçte nasıl devam edeceği veya gelinen noktada çözümün nasıl olacağı konusundaydı. Kendisi bizim oluşumumuza destek verebileceğini, yöneticilerle ve Fuat hocayla anlaşamadığını, hocayı bir an önce göndermek istediğini ve gönderemediğini ifade etti. Kendisi Toko ve Pinto dosyalarıyla alakalı bir talebinin olmadığını söyledi.

Görüşecek kişiler bile hazır

Şu anda Eskişehirspor’umuzun başında bir teknik kadro var. Bu iradeyi kullanan yönetim iş başında. Dolayısıyla genel kurul bize yetki verirse biz önce kadro ve teknik heyetle bir araya geliriz. Şartlar ve koşullar Eskişehirspor’un menfaatine olursa devam edebiliriz de etmeyebiliriz de. Biz bu konuda kurumsal düşünüyoruz. Biz bugün futbolcularla, menajerlerle hatta avukatlara görüşecek yabancı dil bilen avukatlarımıza kadar planlarımızı yaptık. Biz genel kurul kararı almadan bunları dahi açıklamayacağız. Sadece yönetim kurulu değil, ekibi dahi açıklamayı uygun görmüyoruz. Ayrıca Kazım Kurt’un esgazete'ye yaptığı açıklamasını doğru buluyorum. Hukuki bir süreç başlamadan bunların oluşması söz konusu değil. Ayrıca kamuoyunda ‘Neden şehrimizin ileri gelenleriyle görüşülmedi’ diye bir soru var. Biz genel kurul süreci başladıktan şehrimizin tüm önde gelenleri ile valimiz, belediye başkanlarımız, siyasi parti teşkilatları ve ilgili kurum ve kuruluşlarla bir görüşme yapacağız. Kaldı ki o görüşmelerin neticesinde onların verecekleri destekler de bizim lehimize olacaktır. Biz hakikaten Eskişehirspor’un menfaatlerini göz önünde bulundurarak yola çıkmış bir ekibiz. Bizden daha iyi projeleri olan ekipler varsa tabii ki genel kurul takdiridir. Kurul yetkiyi onlara verirse buna da saygı duyacağız. Kendilerine destek olacağımızı da buradan taahhüt ediyoruz.

Arkamızda kimse yok

Çok spesifik konulara girmek istemiyorum. Biz genel anlamda tribün liderlerinin, taraftarlarımızın, genel kurul üyelerinin bize vermiş olduğu katkı ve destekten dolayı teşekkür ettik. Tabii ki genel kurul üyelerinin, taraftarların ve taraftar liderlerinin tamamı bu konuda destek vermemiş olabilir. Onlara saygı gösteriyoruz ama arkanızda kim var ifadesini doğru bulmuyorum. Biz ekip olarak bu süreçte Eskişehirspor’a nasıl katkıda bulunuruz bunu düşünüyoruz. Herkesin de bu süreçte desteğini bekliyoruz.

Önceliğimiz Eskişehirspor

Bir arkadaşımız federasyon gözlemcisi olarak bulunduğum Fenerbahçe – Beşiktaş maçı öncesinde Fenerbahçe stadında çekilmiş olduğum fotoğrafı paylaşmış. Ben bunu ciddiye almıyorum. Görevli olarak bulunduğum bir yerdi. Benim sempati duyduğum takım öncelikli olarak elbette Eskişehirspor’dur."

Editör: TE Bilişim