Haber: Mustafa Yıldırım

Eskişehirspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz kulübün geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şahbaz bugüne kadar 20 milyon civarında bir ödeme yaptıklarını ifade ederek, “Sezon sonuna kadar acil 30 milyon ödeme yapmamız gerekiyor” dedi.

Göreve geldiklerinde play-off hedefi koymadıklarını aktaran Şahbaz, “Play-off hedefi matematiksel olarak devam ediyor.   Bizim geldiğimiz koşullar ile bugünkü koşulları karşılaştırdığımızda pozitif koşullar var. Geldiğimizde kapanmak üzere olan, kayyuma götürülmeye çalışılan bir takım vardır. Geldik, bizim hedefimiz bu yıl özellikle bu takımı bu kadroyla ayakta tutup en iyi durumu yakalamak. En iyi durumdan ne anlarız? Birinci olarak ligde kalmak, ikinci olarak da mümkünse play-off oynamak. Üçüncü olarak da şampiyon olmak. En iyi durum bu” dedi.

BUGÜN BAŞKA YERDE OLURDUK

‘3 puan silinmeseydi bugün başka bir havada olurdu’ diyen  Şahbaz, “Biz de yönetim olarak kısa vadeli öncelikle bu takımın puan silmeye yönelik ödemeleri yapıldı. İçeride futbolcu biraz rahatlatıldı. Birinci kısım bu; maddi olan kısımdı. İkinci kısım ise takımdaki oyuncular ve teknik heyete tekrar bir ruhun, enerjinin gelmesi gerekiyordu. O bitmişlik, tükenmişlik söylemlerinin yerine hayır varız, ayaktayız ve yolumuza devam edeceğiz söyleminin gelmesi gerekiyordu. Biz bunu sağladık. Bu ikisi olduktan sonra sahada bir takım oyununun gösterilmesi gerekiyor. Yaptığımız bütün çalışmalarla takım oyununu sahaya yansıtmaya çalıştık. Hem altyapımızdan gelen hem de diğer ağabeyleri tarafından karma bir takım olsun, takım görüntüsü versin ve maç kazansın istedik. Bunu da büyük ölçüde yaptık. Mesela son 7 maça baktığımızda 4 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 de beraberlik var. çok da kötü bir pozisyon değil. 3 puan silinmeseydi bugün başka bir havada olurduk. Yarın Altınordu maçını aldığında takım tekrar başka bir havaya girebilir. Bugün bu ligde kalan 7 maçın hepsini alırız mümkün olmayabilir, hepsini almayız mümkün olmayabilir. Burada önemli olan bu havayı bozmadan futbolcunun, teknik heyetin duygusunu bozmadan lig sonunu böyle getirmek. Bu kısa vadeli olan” ifadelerini kullandı.

TRANSFER YASAĞI RİSKİNİ KALDIRMALIYIZ

Şahbaz önümüzdeki sezona transfer yasağı riski olmayan bir takım olarak girmek istediklerini aktararak,  “Orta vadede önümüzdeki sezona hazırlanacağız. Önümüzdeki sezona hazırlanmak için ciddi projelere ihtiyaç var. Muhtemel projeler yürütüyoruz. 3-4 projemiz var. Bunları yaptığımızda da gelecek yıl bütün futbol dünyasına ilişkin dosyaları halledip sorunsuz, puan silme riski ve transfer yasağı riski olmayan bir takım olarak 2018-2019 sezonuna girmek. Asıl hedef bu. Akıllıca, yerinde ve verimli bir transfer yaparak iyi bir takım kurarak yolumuza devam etmek. Orta vadeli hedefimiz bu” diye konuştu.

MÜTEVAZİYİZ AMA SAF DEĞİLİZ

Şahbaz eski dönem dosyaları kapatmak adına yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Uzun vadeli hedefi de o ligi oynarken ortaya konur. Burada önemli olan ben Eskişehir’de özellikle 7 Aralık’tan sonra bu takıma sportif desteğin tam olarak yapıldığını görüyorum. Hepimiz biliyoruz. Sportif destekten kastımız taraftarın verdiği destektir. Ama ekonomik destek çeşitli nedenlerden dolayı yeterli boyutta değil. Şu an yönetim kendi becerisi ile yarattığı gelirlerle bu takım bu ödemeleri yapıyor. Yaklaşık 20 milyon civarında ödeme yapıldı. Geçen hafta Felix’in kulübünün altyapı ödemesini yapmasaydık puan silme gelirdi. 6. dosya oldu, ödedik. Önümüzdeki hafta yine var. Öbür ay yine var. Geçmişten Ben Khalifa dosyası geliyor, diğer dosyalar geliyor. Biz ağlamadan sızlanmadan, ‘ooo bu kadar dosya varmış, bu takım böyleymiş şöyleymiş’ demeden bunu futbolcuya, teknik heyete, kamuoyuna yansıtmadan bunları kapatmaya çalışıyoruz. Biz bağırıp çağırabiliriz. Çıkıp insanlara cevap da verebiliriz. Bu bizim cahil olduğumuz anlamına gelmiyor. Mütevaziyiz ama saf değiliz. Yapmaya çalıştığımız şey hedefe ulaşmak. Bu hedefe ulaştıktan sonra gerisi kolay olur. Bu dosyalar parça parça geliyor. Haziran’a kadar bunları halletmek zorundayız. Sportif desteğin yanında ekonomik destek de bekliyoruz. Artık küçük desteklerle değil, büyük işleri halledecek destekler gerekiyor. İnsanlardan 3-5 lira isteyerek çözebileceğimiz sorunlar değil. Büyük projelerle çözülecek durum. Bunun için daha çok desteğe ihtiyaç var. Kenti yönetenlerin, siyasilerin, iş adamlarının, STK’ların bu takıma destek vermesi gerekiyor. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. olumlu gidiyor çalışmalar. Umarım olumlu sonuç da alırız ve istediğimiz noktada oluruz.”

30 MİLYON ÖDEME YAPMALIYIZ

Şahbaz sezon sonuna kadar 30 milyon TL ödeme yapmaları gerektiğini söyleyerek, 30 milyon civarında bir ödemeye ihtiyaç var. Orta vadeli hedefimiz gerçekleştirmek için 30 milyon lira ödeme yapılmalı. Gelecek sezona puan silme ve transfer yasağı riski olmadan girmeliyiz” dedi.

OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Stadyumun isim hakkı konusunda ise Şahbaz, “İsim hakkı ile ilgili başkan çalışmasını sürdürüyor. Gerekli görüşmeler yapılıyor. Henüz somutlaşmış bir şey yok. Ama olumsuz bir durum da söz konusu değil” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim