Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, yaptığı açıklamada

Her şey BİZİM ÇOCUKLAR diyerek başlamıştı. Arkalarında onları hiç yalnız bırakmayan, her zaman gırtlakları patlarcasına destek olan binlerce cesur yürek vardı.

Belki asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan insanlar sırf bu çocuklara inandıkları için elinde avucunda ne varsa ortaya koyuyordu. Tabi geçmişte kulübün altı öyle bir oyulmuştu ki toplanan hiçbir şey yeterli kalmıyordu. Ancak yine de bu camia şartlar ne olursa olsun hala mücadele ediyordu. Çünkü arkalarında vazgeçmeyenler ordusu vardı.

Zaman içinde vazgeçmeyenlerin sayısı her geçen gün artarken bizim çocukların sayısı her geçen gün azaldı. Şartlar zorlaştıkça tribünler daha da kenetlendi, bizim çocuklara destek daha da büyüdü. Yağmur, çamur, kar dinlemedi vazgeçmeyenler. Bitmek bilmedi deplasman yolları, gün geçtikçe her şey ama her şey daha da zorlaştı. Fakat tüm bu zorluklar bu sevdadan dönen namert olsun diyen binlerce yüreği döndüremedi yolundan.

Biz yolumuzdan dönmedik ama sürekli birileri Eskişehirspor'a sırtını döndü. Eyvallah dedik, neticede çocukların kendi hayatları, kurtulsun çocuklar...

İlk fırsatta havalara girip, kaçmaya çalışan sözüm ona çocuklar, kulüp bulamayınca özür dileyip geri döndüler, yine bağrımıza bastık.

Fakat en sonunda yine aynısı oldu, kazığı yiyen Eskişehirspor, kalbi kırılan onbinler oldu.

Acı çektikçe daha gür sesle bağırdık olsun! bu sevdadan dönen namert olsun! diye...

Hiçbir şey bizleri yolumuzdan döndüremedi. Çünkü bizler Amigo Orhan'ın emanetçileriyiz. Bozuk düzene baş kaldırmak bizim ruhumuzda var.

Şimdi geldiğimiz noktada yine yola koyulanlar ve sözleşme uzatmayanlar var. Canları sağ olsun. Hepsinin kendi hayatı... Elbette kendilerini düşünecekler.

Ancak artık bizlerde kendimizi düşünelim. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok! Aksine yeniden yapılanmanın tam zamanı.

Bugünlerde tam da durumumuza uygun yeni bir proje ortaya atıldı.

Fidan Projesi.

Biz de kendi fidanlarımıza dönelim. Sözleşme yenilemeyen, Eskişehirspor’dan kurtulmak isteyen arkadaşlarla son bir görüşme yapalım. Bizimle devam etmek isteyen olursa bağrımıza basalım.

Fakat bizden ayrılmak isteyen varsa da hemen yerine alt yapıdan takviye yapalım.

Nasıl ki herkes kendisini düşünüyor. Bizler de artık kendimizi düşünelim. Bu kulüp sayesinde adını duyurup, kendisi kazanacağım diye kazandırmadan gitmeye çalışanlara şans vermeyelim.

Yönetime ve teknik ekibe sesleniyoruz, fark yeriz diye korkmayın. Korkmadan çıktık yola diye başlamıştık.

Bize teslim olmayacak arkadaşlar lazım. Siz dosyaları kapatmaya yoğunlaşın. Artık her bir dosya kazanılan bir kupa değerinde..

Bu vesile ile yeni hocamız Cengiz Seçsev'e de başarılar diliyor ve işine karışmak gibi değil ama kadroyu kurarken kendisinin de taraftarı olduğu bu camiada galibiyetten ziyade önümüzdeki yılın takımını hazırlaması açısından da bu konuya dikkat etmesini hem kardeşleri hem gönüldaşları hemde büyük Eskişehirspor Taraftarı olarak rica ediyoruz."

Editör: TE Bilişim