Yoğun işleri arasında fırsat buldukça kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden Vali Çakacak, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nü ziyareti esnasında DSİ Bentspor bayan voleybol takımının antrenmanını izleyerek, çalışmalar hakkında tecrübeli antrenör Kazım Tokat’tan bilgi aldı.

Yeni sezona çok iyi hazırlıklarını dile getiren Tokat, DSİ Bentspor bayan voleybol takımının genç kadrosu ile büyük başarılara imza atmak istediklerini kaydetti. Oyuncularının çok yetenekli olduğundan bahseden Tokat, sporcuların aynı zamanda başarılı birer öğrenci niteliğine sahip olduğunu belirtti. 

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek ve sporun bir yaşam kültürü haline getirilmesini sağlamak adına, toplumda herkesin üzerine belirli görevler düştüğünü hatırlatan Vali çakacak, “Sizler, bizim gözbebeğimizsiniz. Spor, hem vücut hem de zekâ gelişimine olumlu katkı sağlamaktadır. Bizler, gençlerimizin zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı yetiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Sağlıklı bir yaşam, fiziksel ve ruhsal gelişim açısından spor yapmak son derece önemlidir.” dedi.

Antrenman arasından başarılı bayan voleybolcularla sohbet eden Vali Çakacak, aynı zamanda sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu ve onların hayata dört elle sarılmalarına vesile olduğunu vurguladı. Kendisinin de sporun içinden geldiğini bildiren Vali Çakacak, gençlik yıllarında amatör futbol oynadığını söyledi. Sporculara çeşitli nasihatler veren Vali Çakacak, “Gençliğinizin kıymetini bilin. Güzel bir hayat yaşatın. Büyüklerinize saygılı olun, küçüklerinizi sevin. Her alanda bizlere büyük onur yaşatan gençlerimizle Türk Milleti olarak büyük gurur duyuyoruz. Sizlere, hem eğitim hayatınızda hem de spor hayatınızda üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim