Eskişehirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural,  Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Vural, takımda sakatlığı devam eden  kaleci Kayacan, Ofoedu’nun ve Aykut’un durumu hakkında bilgi vererek,  3 oyuncunun Bolu maçında forma giyebileceği aktardı.

Teknik Direktör Yılmaz Vural yönetime teşekkürlerini ileterek, “Sıkıntılı dönemde takımı teslim aldık. Bugün 32. haftasındayız takım yine 13. sırada.  Hepsinin serbest kalması mümkünken kısa sürede ödeme yapılarak takımın devamı sağlanmış. Hiçbir oyuncumuzun serbest kalmasına izin verilmemiş. Puan silme cezasının sorunsuz geçmesinin önüne geçilmiş. Yönetim takdir edilecek bir iş yaptı. Kendilerini tebrik ederim” diye konuştu.  Vural hedeflerinin 2 maçta 4 puan olduğunu aktararak, “2 maçta 4 puan almamız lazım. Adana Demirspor’da aramıza katıldı. Öyle bir maç dengeleri oluşmuş ki sonuç çok zor maç fikstürü var” ifadelerini kullandı.

TFF’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Türkiye Futbol Federasyonuna seslenen Vural, “Federasyona sesleniyorum. Gaziantep’in iki maça çıkmasını federasyonun sağlaması lazım.  Gaziantep hocası Faik hoca ile konuştum, Sahaya çıkmazsanız şaibeye yol açarsınız dedim. Bizimle kafa kafaya top oynadılar. İlk golü yiyince dağıldılar. Gaziantepspor’un Denizli ve Giresun maçları var. Bu maçları  federasyon maddi destek vererek oynatmalı Bu takımın sahaya çkması adına elinden gele desteği vereceğine inanıyorum” dedi.

SİLKİNME YILI OLMALI

Vural ayrıca, “Takımımız bir alt lige düşerse bizimde durumumuz Gazinatep gibi olur. İş adamları, STK’lar ve belediyeler bu desteği farklı hale getirmeleri gerekiyor. Bu destekleri paraya dönüştürmeleri gerekiyor. Altyapından takıma 20’den fazla futbolcu çıktı. Bu sezonu kazasız atlatıp önümüzdeki yıl iddialı olmalıyız. Eskişehirspor hedefsiz kalamaz. Silkinme yılı olmalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

33 BİN KİŞİ STATTA OLMALI

Boluspor maçına değinen ve taraftara seslenen Vural, “Ligin en fazla gol atan ve gol yiyen takımlardan biriyiz. Takımın elindeki potansiyel iyi de bu takım nende play-off’larda değil. Üzülüyoruz. Bolu maçında taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. 33 bin kişiyi bekliyoruz. Stadı şenlik yerine getirelim. Önemli bir takıma karşı mücadele edeceğiz.   Biz futbol şehriyiz takımımızı seviyoruz. Eskişehir taraftarından bunu bekliyoruz. Türkiye’ye bunu gösterelim. Kendi taraftarımız önünde alnımız ak çıkalım” diye konuştu.

Haberin tamamını videodan takip edebilirsiniz

Editör: TE Bilişim