Maddi olarak sıkıntılı günler geçiren Eskişehirspor, kulübe gelir getirecek 3 önemli proje hazırladı. Şehrin büyüklerinden para değil destek bekleyen Eskişehirspor haziran ayına kadar önünü görmek istiyor.

Futbolda birçok ilke imza atan, tribün kültürünü Türk futboluna aşılayan, futbolun efsane kulüplerinden biri olan Eskişehirspor tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Maddi açıdan sıkıntılı günler geçiren kırmızı siyahlılar, FİFA ve TFF’ye başvuru yapan futbolcuların ödemelerini kaynak bularak kapatsa da kulüpten alacağı bulunan 60 dosyanın kapatılabilmesi için haziran ayına kadar 110 milyon TL bulması gerekiyor. Sportif Direktör İzzet Erdoğan, alacağı bulunan futbolcularla tek tek görüşüp bu rakamı 30 milyon TL civarlarına çekmeyi planlıyor.

YÖNETİM PARA DEĞİL DESTEK BEKLİYOR

Göreve geldiği günden bu yana takıma 17 milyon TL ödeme yapan Halil Ünal ve yönetimi para bulma konusunda tıkanınca “Tepebaşı Belediyesi’nin reklam gelirlerinin kulübe aktarılması, Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehirspor’a gelir getirmesi adına taksi durağı plakasına onay vermesi ve mevcudumuzdaki petrol istasyonu lejant anlaşmasının uzatılması” gibi 3 önemli proje hazırladı. Yönetim bu projelerin hayata geçerek kulübe 30-35 milyon liralık bir gelir bekliyor. Kulübün geleceğini kurtarmak adına gece gündüz çalışan Eskişehirspor yönetimi şehrin büyüklerinden ise destek bekliyor.

ŞEHRİN BÜYÜKLERİ NEYİ BEKLİYOR

Kulüp tarafından başlatılan ‘Her Eve 2 forma’ projesine taraftarlar yoğun ilgi göstermesine karşın şehrin dinamikleri olan belediyeler, siyasetçiler, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları ve ticaret borsasından herhangi bir girişimin olmaması ise dikkat çekiyor. Esnaf Odaları Birliği’nin 3 bin forma alacağını açıklamasına karşın diğer kurumların sessiz kalması Eskişehirspor’a gönül verenler tarafından manidar karşılanıyor. Şehrin büyüklerinin kendi bütçelerinden olmasa bile yapacakları öncülüklerle 100 bin adet forma alımını sağlayıp, kulübe katkı sunmaları bekleniyor.

GÖZLER TEPEBAŞI VE BÜYÜKŞEHİR’DE

Tepebaşı Belediyesi’nin reklam gelirlerinin kulübe aktarılması, Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehirspor’a gelir getirmesi adına taksi durağı plakasına onay vermesi ve mevcudumuzdaki petrol istasyonu lejant anlaşmasının uzatılması” gibi 30-35 milyonluk bir proje hazırlayıp ortaya koyan Eskişehirspor, Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi’nden destek bekliyor.

Editör: TE Bilişim