Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ'nin İçme ve Kullanma suyuna zam isteğini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, zam değil indirim beklediklerini söyledi.

2018 yılı için yüzde 13 zam talebini Eskişehir Kent Merkezi'ndeki tüketicilerin hayretle karşıladığını belirten Bakal, 2016 yılında içme ve kullanma suyuna yapılan zam için ilçelerin alt yapı yatırımlarının finansmanı gerekçe gösterildiğini hatırlattı.

2017 yılında içme ve kullanma suyuna tekrar zam talep edilerek su zammını katmerli hale getirilmek istendiğini kaydeden TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi alt yapı yatırımlarının kaynağı tüketicilerin cebi değil, hükümet tarafından belediyelere aktarılan kaynaklardır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde 2017 yılı için yapılan yüzde 5 zam geri alınmalıdır. ESKİ Genel Kurulu'nun doğrudan seçilmiş üyeleri; 2018 yılı için içme ve kullanma suyuna istenen yüzde 13 zammı reddetmelidir" dedi.

Zammın nasıl geri alınabileceği konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüş alış veriş yapılabileceğini ifade eden Bakal, Eskişehirli Tüketicilerin içme ve kullanma suyuna zam değil indirim beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim