KESK Dönem sözcüsü ve SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, AKP-Memur Sen ittifakının kendilerini şaşırtmadığını, yeni bir ‘satış sözleşmesi’ne imza atarak kamu emekçilerini yine mağdur ettiğini söyledi.

Toplu sözleşmesinin kamu emekçilerinin aileleriyle birlikte 20 milyonu ilgilendirdiğini belirten Mutlu, “Faizin yüzde 10'ları geçtiği, doların 3 TL yi geçmeye çalıştığı, enflasyon ve işsizliğin patlayacağı bir ortamda %11 zam bizlere harika, mükemmel gibi kelimelerle anlatılmaya çalışılmaktadır. Bunun yanında 0,5 puanlık performans artışı, daha önce karar altına alınan tayin hakkı, 2005 yılından sonra işe girenlere 1 derece, sadece bir kesime yemek yardımı v.b küçük, oyalamacı, kandırmaca haklar büyük kazanım olarak gösterilmektedir” dedi.

Bu toplu sözleşme ile 2 yıl hiçbir kamu emekçisinin hayatında değişiklik olmayacağını belirten KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, şunları söyledi:

“Kadınların onlarca talebinin görüşülmediğine, ek ödemelerin maaşa ve emekliliğe sayılmadığına, fiili hizmet zammının komisyona havale edildiğine, vergi oranlarının düşürülmediğine, 2014 yılı kayıplarının karşılanmadığına, Büyüdük büyüdük diyenlerin büyümeden bahsetmediklerine, 4 c ve 4 b'lilerin kadroya alınmadığına, lisans mezunlarının ek gösterge derecelerinin yükseltilmediğine, Memur Sen'in başbakan ve bakanla gizli görüşmeler yaparak toplu sözleşmeye imza attığına tanık oldu.

Kapalı kapılar ardında geçici savaş hükümetiyle anlaşan, yüz binlerce kamu emekçisini temsilen masaya oturan konfederasyon başkanlarının varlığına dahi tahammül edemeyen ve emekçiler aleyhine, AKP iktidarı lehine “hizmet sendikacılığı” yapanlara karşı milyonlarca kamu emekçisinin artık tarihi bir yanıt vereceğine şüphemiz yoktur!

Saltanatın, lüksün, sefanın, hırsızlığın, savaşın, talanın faturasını bizler ödemeyeceğiz! Bu nedenledir ki bu toplu sözleşme fiyaskodur, Kamu emekçilerin gözünde geçerliliği yoktur diyoruz.”

 

 

Editör: TE Bilişim