Odunpazarı’ında çöp eve geçit yok Odunpazarı’ında çöp eve geçit yok

“Aldığınız ürünleri kontrol edin”
Dokuzlar, “Resmi makamlar, tüketici örgütleri sürekli uyarsa da ambalajında/etiketinde sözleşmesinde vb. açıklamalarının altında ağırlık ve miktar olarak ürün satışından sürekli şikâyetler gelmektedir. Haksızlıkların azalması, tüketicilerin aldatılmaması için tüketiciler alışveriş yaparken dikkatli ve özenli olmalı zor kazandıklarının kolayca ellerinden alınmasına müsaade etmemelidir. Tüketiciler aldığı ürünleri tartmalı, saymalı hakkını aramalıdır.” dedi.

“Dürüst satıcıların piyasadan çekilmesine sebep oluyor”
Ağırlık ve adet olarak eksik ürün satan satıcıların dürüst ve basiretli satıcılarla da haksız rekabet yapmakta olduğunu dile getiren Dokuzlar, “Bu durum uzun vadede dürüst ve basiretli satıcıların piyasayı terk etmesine sebep olmaktadır. Tüketiciler ağırlık ve miktar olarak eksik olan malda; sözleşmeden dönme, satılan malı alıkoyup ayıp oranında indirim isteme, eksiksiz misliyle değişim haklarından birini kullanabilirler. Ağırlık ve miktar olarak eksik ürün satan satıcılar tüketicilerin taleplerini yerine getirmezse, tüketiciler haklarını tüketici hakem heyetlerinde aramalıdır.” şeklinde konuştu. 
Tüketicilerin aldıkları ürünleri kontrol etmesi gerektiğinin altını çizen Dokuzlar, ağırlık ve miktar olarak belirtilenden eksik çıkması durumunda tüketicilerin Alo Belediye:153’ü araması ve Belediye Zabıtasına şikayetlerini iletmeleri gerektiğini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM