Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Edebi gazeteciliğin farklı yönleriyle işlendiği "Türkiye’de Edebi Gazetecilik" kitabı çıktı. Kitaba 11 akademisyen katkı verdi. 

 Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özer’in editörlüğünü yaptığı "Türkiye’de Edebi Gazetecilik" kitabı Literatürk Academia Yayınları etiketiyle okuyucularıyla buluştu.

Yaşar Kemal, Fikret Otyam, Sait Faik, Cemal Refik, Suat Derviş, gibi roman ve öyküleriyle tanınan ama kalemlerini ilk olarak röportaj, izlenim ve gezi yazısı gibi gazeteciliğin farklı alanlarında da gösteren isimlerin yazılarını ele alan çalışmaların yanında Amerikan Edebi Gazeteciliği, Gabriel Garcia Marquez’in metinleri gibi uluslararası örneklere de yer veriliyor.  

Bunun yanında Ece Temelkuran’ın "Biz Devrim Yapıyoruz Sinyorita" isimli röportajı, Gökçer Tahincioğlu’nun "Devlet Dersi", Oya Baydar’ın "O Muhteşem Hayatımız", Murat Karaman’ın "Çığlık" ve Vedat Türkali’nin "Bir Gün Tek Başına" isimli kitapları da edebi gazetecilik çerçevesinde incelenen başlıklar arasında.

Editör: Mustafa YILDIRIM