Hayvanlar diğer canlılar gibi ekolojik sistemde çeşitli görevlere sahiptir. Hayvanlar yabani olarak kabul edilse de insanlar ile dost olabilme kabiliyetine sahiptir. İnsanlar tarafından çeşitli dönemlerde evcilleştirilen hayvanlar insanlara yardımcı ve dost olmuşlardır. Bu dostluk ilerledi ve aile bireyi olarak kabul edilmeye başlandı.

Kediler, köpekler, kemirgenler, akvaryum canlıları ve kuşlar gibi evcilleştirilen hayvanlar vazgeçilmez dostlarımız olmuştur. Hayvanlar konuşamıyor olsalar bile insanlarla iletişimlerini bir şekilde inanılmaz seviyelere getirdiler. İnsanlar ve hayvanların birbirini anlamaları için konuşmasına gerek yoktur. Dostlarımız duygular ve davranışlarla sahipleriyle anlaşabilir ve derinden bir bağ kurabilirler.

Evcil hayvanlardan en çok tercih edilenler kedi, kuş ve köpek olarak bilinse de günümüzde kemirgenler ve sürüngenler de evcil hayvan olarak sahiplenilmektedir.

Evcil hayvanlarımızın bazen istenmeyen ve bizi üzen sorunları ortaya çıkabilir. Bu sorunların tartışılması, bilgi paylaşılması ve soruların sorulması için çeşitli platformlar ortaya çıkmıştır. Forum ve bilgi portalları sayesinde evcil havyanlarımız hakkında bilgi sahibi oluruz ve bilgi alışverişi yaparız.

Türkiye’nin en büyük evcil hayvan platformlarından birisi de hayvanlar.net’tir. Bu patformda her cinste evcil hayvanınız hakkında sorular sorabilir ve bilgi alabilirsiniz. Ücretsiz olarak üye olup, sorunuzu sorabilirsiniz.

Hayvanlar forumunda balık, eklem bacaklıklar, egzotik hayvanlar, köpekler, kediler, kemirgenler, kuşlar kategorileri bulunmaktadır ve gün geçtikçe büyümektedir. Yenilikçi ve kullanımı kolay hayvan forumu arıyorsunuz sizin için doğru tercih olacaktır.

Kuşlar

Muhabbet kuşu, papağan, kanarya, güvercin ve tavuk gibi canlılar en çok sevilen kuş türleridir. Bakılması en kolay ve en yaygın olan kuş türü muhabbet kuşudur. Muhabbet kuşu forumu üzerinden bilgi alışverişi yapabilirsiniz. Evcil kuşlara doğru ortamlar hazırlandığı sürece yıllarca size dost olabilir ve sıkı bağ kurabilirsiniz. Muhabbet kuşları arasında en çok sevilen tür jumbo muhabbet kuşu olarak bilinmektedir.

Evcil Hayvan Bilgi Portalı

Türkiye'nin en büyük Hayvanlar Platformunda Dünya üzerinde yer alan tüm Hayvanlar'ı bulabilirsiniz. Aklınıza takılan tüm soruları sorabilir ve anında cevabını alabilirsiniz. Ayrıca hayvanlar.net üzerinde bulunan hayvanlar blog sayfasında evcil hayvanlar ile ilgili çeşitli bilgiler edinebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM