Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz! Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz!


Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada; “28 Eylül günü başlayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde bugün (22 Kasım 2023) yapılan beşinci toplantıda anlaşma sağlanamadı ve Uyuşmazlık Tutanağı tutuldu. Süreç arabulucu ile devam edecek. MESS, bugüne kadar hiçbir talebimizi kabul etmemiştir. Diğer yandan değişiklik önermediğimiz bazı maddeler bile kabul edilmemiş, tersine MESS tarafından karşı teklifler verilerek, mevcut haklar geriye götürülmek istenmiştir.” 
Metal işçileriyle alay ediliyor
MESS’in sosyal haklarla ilgili herhangi bir ilave teklifi kabul etmeyeceğini belirtmesine üzerine yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “MESS’in tekliflerinin kabul edilmesi hiçbir biçimde mümkün değildir. Bu teklif metal işçileriyle alay etmek demektir. Hemen her toplantıda MESS yetkililerine de belirttiğimiz gibi metal işçileri açlık ve sefalet ücretlerini asla kabul etmeyeceklerdir. MESS, bu teklifiyle metal işçilerine açlık ve sefaleti reva görüyor. İnsanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları hakkımızdır ve bunun için mücadele etmekten geri durmayacağız.”
İşçiler yoksullaşmakta
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “İşçiler sürekli yoksullaşmakta ve reel ücret kaybı giderek artmaktadır. Başta ücret zammı olmak üzere, teklif ettiğimiz tüm maddeler işçilerin en doğal haklarıdır. İşverenler, yüksek oranlı karlar etmeye devam etmektedir. Biz yoksullaşırken, işverenler karlarına kar katmaya devam ediyorlar. Taleplerimizi fazlasıyla karşılayacak üretim ve karlılığın yaşandığı bir dönemdeyiz. Şimdi sıra metal patronlarındadır. İşçilerin emeklerinin karşılığının ödenmesinin, taleplerinin karşılığının verilmesinin zamanı gelmiştir. Sendikamızın yetkili kurulları en kısa süre içerisinde toplanarak gelişmeleri değerlendirecek ve toplu sözleşme sürecine yönelik mücadele kararları alacaktır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM