Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından çalışanlara atılan mail ile personelin kılık kıyafetinin nasıl olması gerektiğini, uyulması gereken ölçütlerin sıralandığını ifade ederek, bu tür yasakçı bir anlayış ile bilim üretilemeyeceğini söyledi. Gönderilen yazının; üniversitelerin içine düştüğü ortaçağ karanlığını da gözler önüne serdiğini öne süren Alkan, “Türkiye’de akademik alan artık giyim kuşam ile ölçülür hale gelmiştir. Özgürlüğün olmadığı yerde, bilimsel üretim olamaz.” şeklinde konuştu. 
HANGİ YASAKÇI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ
Kılık kıyafet üzerinden akademisyenlere ve üniversite personeline müdahale etmenin, Türkiye’nin tarihsel birikimini reddetmek anlamına geldiğini dile getiren Alkan, şunları söyledi: “Modern bir ülke inşa eden Mustafa Kemal Atatürk'ün üniversite reformu ile hedeflediği ve misyon yüklediği akademi ne yazık ki bu hale getirildi. Eskişehir’in, kentimizin yaşam standartlarının ürünü olan bu yüzden binlerce öğrencinin tercih ettiği Anadolu Üniversitesi’nin son hali üzücüdür. Kadınların etek boyuna, erkeklerin sakal uzunluğuna karışmak hangi yasakçı zihniyetin ürünüdür?” 
12 EYLÜL’Ü HORTLATMIŞTIR
Yazının akademisyenler başta olmak üzere herkesi tedirgin ve rahatsız ettiğini belirten Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınların etek boyuna, erkeğin kravatına karışan anlayışın akademide 21’inci yüzyılda yeri yoktur. Buradan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne sesleniyoruz: Türkiye’deki özgür üniversite mücadelesi, biçmek istediğiniz tek tip elbiseye sığmaz. Siyasal iktidarın müdahalesi ile Eskişehir artık yasaklar kenti olarak anılır oldu. Anadolu Üniversitesi, akademiye sopa göstermektedir. Bu uygulamalar ile 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın yasakçı ve otoriter anlayışlı adeta hortlatılmıştır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM