ESKİŞEHİR (İHA) - Uluslararası Yunus Emre Anma Etkinlikleri kapsamında, Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde düzenlenen programa katılan Vali Tuna, Eskişehir’e dönüşü esnasında Sivrihisar ilçesine uğrayarak, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapılarda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Vali Tuna, 30 Mart tarihinde gerçekleştirilen mahalli seçimler sonucunda, Sivrihisar Belediye Başkanlığına seçilen Hamdi Yüzügüllü’yü makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çok önemli Türk büyüklerinin Sivrihisar ilçesinden çıktığı belirten Vali Tuna, “Sivrihisar ilçesi, Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’in en önemli ilçesidir. Sivrihisar, sanayisi ve nitelikli sanayicileri ile en hızlı gelişen ve kalkınan; özel değerleri ile yaşatılması, sahip çıkılması, barındırdığı varlıkları gelecek nesillere eksiksiz aktarması gereken bir ilçemizdir” dedi.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yüzügüllü ise, Sivrihisar halkına en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz çalışacaklarını belirtti. Geçmişten günümüze camileri, kiliseleri, hamamları, kaplıca ve çeşmeleri, geleneksel Türk evlerini, el sanatlarını, Sivrihisar İlçesi’ndeki tüm güzellikleri geniş bir kitleyle buluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Yüzgüllü, “Sivrihisar’ın tüm özel değerlerine sahip çıkacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim