TCDD’nin çıraklık okulundan mezun olan eski arkadaşlar Tülomsaş Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

TCDD çıraklık okulunda 1967 - 1971 yıllarında birlikte okuyan demiryolcular geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Eski demiryolcular 50 yıl sonra yeniden hasret giderdiler.

TCDD Çıraklık Okulu Mezunları adına bir açıklamada bulunan Nurettin Girginer iftar yemeği hakkında şu bilgiyi aktardı: “Bizim 50’nci bir araya geliş yıldönümümüz. Bizler 13 yaşında başladık çıraklık okuluna bizim akranlarımız sokaklarda bisikletlere binerken, misket oynarken fabrikada çalışmaya başladık. Ustalarımız burada ellerinde bizleri yoğurdular. Bizleri hem zanaatkâr yaptılar, hem de ellerinden geldiğince iyi birer insan olarak yetiştirmeye çalıştılar. Bizlerde Demiryolu aidiyeti var. Biz Demiryolları ailesinin birer parçasıyız. Bugün burada 1967–1971 mezunlarımız var. Her sene bu iftar yemeğini geleneksel olarak yapıyoruz. Hazırladığımız saatlerimiz de ellinci yıl anısına yaptırıldı. Bundan sonraki çalışmalarımızda Demiryollarında ki çıraklık okulundan mezun olan tüm çıraklarının bir araya geleceği organizasyonları yapacağız. Bu amaçla bir dernek kuruyoruz. Eskişehir Demiryolları Çıraklık Okulu Mezunları Derneği adıyla iftar yemeklerimizi ve diğer sosyal etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Senede bir defada olsa bu şekilde bir araya gelmekten dolayı mutluyuz.”

Eski mezun ve Önder Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi  Mustafa Köksal da 13 yaşlarında çırak olarak başladığı okula birçoğunun ilkokul sonrasında kayıt yaptırdığını dile getirdi. Köksal şöyle konuştu: “4 yıl teknik çırak okulunda okuduk. Bunun ilk 2 senesi normal okul eğitimi ve atölye ile geçti. Sonraki 2 yılda ise hem okulumuzda eğitim görüyorduk hem de fabrikalarda çırak olarak ustalarımızın yanında çalışıyorduk. İşte 1967 yılında attığımız bu temel ile bugün 50 sene geçti okula birlikte başlamamızın üzerinden. Son 10 yıldır bu iftar buluşmasını Ramazan’ın 3’üncü cumartesi akşamları yapıyoruz. Bir araya geliyoruz, o zamanlar yüz kişiden fazlaydık. Şimdilerde 80 kişi kadar kalmışızdır. Vefat edenlerimiz oldu. Beraberliğimiz halen devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim