Eskişehir Ağrılılar Derneği tarafindan Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtım etkinliği düzenlendi. Derneğin hizmet binasında gerçekleşen etkinliğe Tepebaşı belediye başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkan vekili Metin Öztürk, Ağrılı ve Eskişehirli vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Eskişehir Ağrılılar Derneği Başkanı Cemil Nazlı, aşurenin çok önemli bir olay olduğunu ifade ederek, "bilindiği üzere İslam tarihinde çok önemli bir olay olan Hicret'in gerçekleştiği gün HİCRİ yılbaşı olarak kabul edilmektedir. Hicri takvimin ilk ayı olan MUHARREM ayı biz müslüman dünyası için ibadetlerin yapıldığı, müslüman birliğe davet edildiği, Peygamberlerin bir çok mucizelerinin gerçekleştiği, yapılan ibadetlerin daha faziletli olduğu aydır, Muharrem ayında yapılan ibadetlerin, tutulan oruçların, yapılan sevapların Allah katında mükafatlandırılacağına inancımız tamdır. Muharrem ayı içerisinde yapılan AŞURE nin meyvelerinin, birbiriyle kaynaşıp o güzel lezzeti ortaya çıkardığı gibi, biz müslüman aleminin de birlik beraberlik içinde, kin ve nefretten uzak, gönül birlikteliği yaparak, kardeşçe yaşayarak, yarınlara umutla bakacak bir toplum olması en büyük temennimizdir. Bu vesileyle bugün gönül dostlarımızla, hemşerilerimizle böyle bir sevaba ortak olmak, sizlerle birlikte Muharrem ayının maneviyatını yaşamaktan son derece mutluyum." Dedi.

Dernek Başkanı Cemil Nazlı'dan sonra konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç derneğin yeni hizmet binası açılışına Şehir dışında olduğundan katılamadığını ifade ederek,"Eskişehir Ağrılılar Derneğinin yeni hizmet binası daha fonksiyonel ve geniş. Burada çok güzel etkinlikler duzenlenir. Ve bugün bir örneğini görüyoruz. Aşure dağıtım etkinliğine katılmaktadan büyük mutluluk duydum. Birlik ve beraberliğin simgesidir aşure. Aynı zamanda yaşanan acıların ve sabrın. Muharrem ayı hepimiz için hayırlar getirsin. Eskişehir'deki Ağrılılar için de birlik ve beraberliğin devamı olsun." Dedi. Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkan vekili Metin Öztürk de konuşmasında Ağrılı olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, "derneğimiz sayesinde burada birlik içerisindeyiz. Sevincimizi, ağımızı birlikte paylaşıyoruz. İşlerimizi yardımlaşma ile kolaylaştırıyoruz. Bugün buna bir kez daha şahit olduk." Şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Eskişehir Ağrılılar Dernek başkanı Cemil Nazlı Başkan Ahmet Ataç'a Ağrı'nın simgelerinden olan Ağrı Dağı görseli olan bir tablo hediye etti.

Etkinlik aşure dağıtımı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim