İzmir'de gezilebilecek o kadar çok yer var ki rotanızı İzmir'e çevirdiğinizde en az birkaç gün muhteşem güzellikteki yerleri gezmek için zaman ayırmanız lazım. İzmir'de herkesin mutlaka görmesi gereken yerler listesi bir hayli kabarık! Sizlere tamamına aktaramayacağız ancak elbette bazı önerilerimiz olacak. Sizleri daha fazla bekletmeden İzmir Tarihi Yerler hakkında bazı fikirler verelim!

İzmir de Gezilecek Tarihi Yerler

Kemeraltı

Eskiden tarihi İpek Yolu üzerinden develer ile getirilen mallar bu bölgeye indirilirdi. Bu bölgede yer alan hanlarda malları inceleyen Ceneviz tüccarları seçtikleri ürünleri gemilerle yurtdışına götürüp satardı. Dolayısıyla özellikle ticari açıdan büyük önem taşıyan Kemeraltı çarşısı günümüzde halen bir alışveriş merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Eski dönemlerden kalma hanları gezmek size büyük bir keyif verecek. 1922 yılında meydana gelen büyük yangında Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan hanların büyük bölümü zarar görmüş olsa da onarım çalışması kısa sürede tamamlandı ve Kemeraltı Çarşısı hala dimdik ayakta!

Asansör

İzmir'e gelen derin bu bölgeye gezmek için 155 basamaklı olan merdiveni çıkmak zorunda kalmasını engellemek amacıyla inşa edilen asansör günümüzde en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline geldi. Asansör Mithat Paşa ile Halit Rıfat Paşa Caddesi arasında yer alıyor. 2 cadde arasında 58 metrelik bir kot farkı bulunuyor ve asansörün de bu kot farkını ortadan kaldırmak amacıyla inşa edildiği düşünülüyor.

Saat Kulesi

Konak meydanında yer alan ve artık İzmir'in simgesi haline gelen saat kulesi görülmesi gereken yerler listemizde yer alıyor. İzmir Valisi olan Kıbrıslı Kamil Paşa'nın emriyle 1901 yılında inşa edilen saat kulesi muhteşem bir sanat eseri olmasıyla da dikkat çekiyor. 25 metre yüksekliğe sahip olan saat kulesinin üst bölümünde yer alan saat Alman İmparatoru 2. William tarafından hediye olarak gönderildi.

Efes Antik Kenti

İzmir geziniz esnasında tarihi yerlere de yer vermek istiyorsanız mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Efes Antik Kenti geliyor. M.Ö. 11. ila 12. yüzyıl arasında Yunanlıların bu bölgeyi işgal etmesine burada bir yaşam alanı kurmasıyla oluşan Efes Antik Kenti dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olmasıyla da dikkat çekiyor. Uzun yıllar Yunanlılar burada yaşamış olsa da menderes çayının getirdiği alüvyonlar nedeniyle Efes limanı kullanılamaz hale gelince Efes Antik Kenti de terk edilmiş.

İzmir Arkeoloji Müzesi

İçerisinde çeşitli medeniyetlerden kalma olan 23 binden fazla tarihi eserin sergilendiği İzmir arkeoloji müzesi mutlaka görmeniz gereken bir müzedir. Müze 3 katlı ve eserlerle kronolojik şekilde sergileniyor. Bu müze içerisinde Helenistik dönemden kalma eserleri bile görebilirsiniz. Aynı zamanda M.Ö. 3000’li yıllardan kalma olduğu anlaşılan seramik parçaları gibi oldukça eski dönemlerden kalma eserler sizi etkileyecek. 1927 yılında açılan müze, İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk duraklarından biri oluyor.

İzmir'in tarihi ilçelerinden biri olan Eski Foça 1887 otel de konaklayarak bütün bu yerleri keşfedebilir , konaklama hakkında daha fazla bilgi için https://www.focaotel1887.com sayfasına göz atabilirsiniz...

Editör: TE Bilişim