Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği “Mahallelerimizde Lezzetler Yarışıyor” yemek yarışmasının 2. sini bu yıl İmişehir Köyünde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Yarışmaya Yörükkırka, İmişehir ,Yörükkaracaören,Yahni Kapanı mahalleleri katıldı. Birlik ve beraberliğin örneği sergilenen bir çok köyü bir araya getiren, farklı lezzetlerin sergilendiği etkinlikte kadınlar yöresel bir çok yemeğin tadına bakma fırsatı buldu.

Etkinliğe şefler Selçuk Çakır, Mutlu Güngör, Soner Köse, Mustafa Alıcı, Hasan Bıçakçı, Erdal Çetin, Ertuğrul Çolpan, Aysel Tetik, Özlem Tüysüz, Ayten Saymaz, Ali İhsan Aydoğdu,Yasin Seçgin katılarak jüride yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını yapan İmişehir Muhtarı Devir Edizgil ve Odunpazarı Kent Konseyi başkanı İsmail Kumru birlik ve beraberlik mesajları vererek, bu tür etkinliklerin bundan sonrada devem edeceğini söylediler .Yarışmaya Şiraz Halı, Ünallar Yataş, Ünallar Petrol, Eldem Ticaret, Abacı mağazalarının katkıları ile gerçekleşen yarışmada, dereceye giren yarışmacılara hediyeler dağıtıldı.

Yarışma sonucunda 1. Yörükkaracaören 2.İmişehir 3.Yörükkırka 4.Yahni Kapanı oldu. İlk dörde giren yarışmacılar ödüllendirildi. Kadınlar yemek yarışması sonrası müzik eşliğinde halay çekerek keyifli bir gün geçirdiler.

Editör: TE Bilişim