Haber: Müge Kalemci

Ülkemizde spor alanında yıllardır devam eden bir gerçek var; “Spora ve sporculara yeterince imkân verilmemesi”.

Çoğu insan yetenekli olmasına rağmen çalışıp para kazanmak ile bir spor dalında profesyonelleşmek arasında kalıyor. Üniversitelerde spor bursu ile okuyan öğrenci sayısı çok az. Sahalarda yetenekli ve geleceği parlak gençler maddi yetersizlikten dolayı asgari ücretle çeşitli işlerde çalışmaya yöneliyor. Böylece sporla bağları kopan gençler sadece karın tokluğuna hayatlarını sürdürüyor.

Bunlardan birisi olan Kader Bayram, ilkokulda öğretmeninin yönlendirmesiyle spora başladı. Yıllardır futbol ve rugby sporlarıyla ilgilenen Bayram, 2017 yılında milli oldu. 21 yaşındaki Bayram, 7 yıl boyunca Çamlıcaspor, Eskişehirspor gibi takımlarda yer aldı.

Forvet ve sol açık oynayan 28 gol atan Kader Bayram futbolu bırakma nedenini şöyle anlattı:

“Aileme bakmak zorundayım, ayrıca bizleri kullandıkları için bıraktım. Kendilerine para kazandırdılar, sonra bizi aramadılar. Bende bu yüzden bıraktım. Üniversite okumak hayalimdi, beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazandım ama maalesef okumak kaderimde yokmuş.”

 Şimdi 7 kardeşinin ve ailesinin geçimini sağlamak için bir marketin manav bölümünde çalışan Bayram’ın arzusu sahalara dönmek ve yaptığı spordan hak ettiği değeri alabilmek.

Editör: TE Bilişim