Sokak sakinleri 10 Ekim Pazar günü sokakta toplanarak önemli bir farkındalık aktivitesi yaptı. Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’nun da katılımıyla gerçekleşen aktivitede proje lideri Engin Eroğlu yaptığı kısa konuşmada projenin esas amacını ve gelinen noktayı şöyle özetledi:
“Projenin esas amacı “Kirletilmeyen Yerin Temizliğe İhtiyacı Yoktur” ilkesiyle hep temiz, tertemiz sokaklara sahip olmaktır. Yaklaşık 1,5 ay önce başlayan projede şu anda %80 kadar başarıya ulaştık. Sokak boyunca konan çöp kutuları her gün doluyor ve belediye temizlik görevlisi tarafından boşaltılıyor. Eğer proje başında konan 4 çöp kutusu olmasaydı bu çöpler yere atılıyor olacaktı. Bundan sonraki işimiz kalan %20’nin çöp atmasını engellemektir. Bu büyük çaplı bir kültürel değişim gerektirmektedir.
Çünkü bu %20 sadece Model sokak sakinleri değildir. Sokağın etrafında 3 dersane ve 2 okul vardır. Merkezde olduğu için de çarşıya gelen pek çok kişi sokaktan geçmektedir. Bu nedenle sadece sokak sakinlerine ulaşmamız yetmiyor. 
Bugünkü aksiyonun sebebi artık temizlikte ileri toplumlardaki gibi “kimse yere çöp atmaz, yerde çöp gören de onu alır” davranışlarının ikincisine doğru evrilme çabasıdır. Çünkü Model Sokak sakinleri artık yere çöp atmıyor. Yerdeki çöpler de proje öncesine göre çok az. O zaman çevremiz ve doğamızın temizliği için yerde gördüğümüz çöpü alma zamanı gelmiştir. Bu kültürel ve davranışsal değişimi sokak sakinleri olarak yaşamaya başladık. İnşallah hep birlikte başarılı olacağız”
Sokak aktivitesi toplu fotoğraf çekimi ve sokak boyunca temizlik çalışması ile son buldu.
 

Editör: TE Bilişim