Eskişehir Bölge Tahmin Ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre;

Bölgemiz Genelinin Serin ve Yağışlı Havanın Etkisine Girmesi Bekleniyor!

Geçerlilik Periyodu : 24.09.2018 23:00 - 27.09.2018 18:00

Bölgemiz sorumluluk sahasındaki illerimizin (Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik) yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir. Bu sebeple hava sıcaklıklarının Salı gününden başlayarak hissedilir derecede ( 8 ila 15 derece ) azalması beklenmektedir.

25.09.2018 Salı günü bölge sorumluluk sahasının çok bulutlu, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve yere yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Meydana gelecek yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

26.09.2018 Çarşamba günü Bölge sorumluluk sahasının çok bulutlu, Bursa ve Bilecik çevrelerinin ise sağanak yağışlı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

27.09.2018 Perşembe günü bölge genelinde yağış beklenmemektedir. Hava sıcaklıklarının artmaya başlaması bekleniyor.

Rüzgarın Salı ve Çarşamba günleri, Bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte hava sıcaklıklarında kısa sürede beklenilen ani ve hissedilir değişimlerin meydana getireceği sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

UYARI : Ani Sel - Su Baskını - Ani Sıcaklık Değişimi - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar

Editör: TE Bilişim