Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) 16 Mart 2019 Cumartesi günü Sokak Hayvanları Paneli düzenliyor.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, sokak hayvanlarının üremeleri ve yaşam alanları yerel yönetimlerce planlanmasını istedi.

TÜKDES’in mal ve hizmet alım ve satımında doğan uyuşmazlıkların yanında, evrensel tüketici haklarının hayata geçirilmesi için etkin çalışmalar yaptığını ifade eden Bakal, “Bu misyonun bir yansıması olarak 16 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda ‘Tüketicilerin Sağlık ve Güvenliğinin Korunması Perspektifinden, Sokak Hayvanların Yaşam ve Üremelerinin Planlanması’ konulu bir panel düzenleyecektir” dedi.

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri, Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Seydi Ahmet Güllü’nün moderatörlüğünü yapacağı panelde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun ve Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler konuşmacı olarak katılacak.

Sokak hayvanlarını üremeleri ve yaşam alanlarının planlaması görevinin yerel yönetimlerin yasal sorumluluğunda olduğunu hatırlatan TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, “Bu görevlerini titizlikle yerine getirmelerini istiyoruz. Sahipli hayvan sahiplerinin; topluma ve hayvanlarına karşı sorumluluklarının da konuşulacağı panele herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim