Hacı Alibey Mahalle Muhtarı Selma Savaş mahalleli ile birlikte başlattıkları mavi kapak kampanyasında ile 2 bin 500 kilo kapak toplandarak alınan 8 adet tekerlekli sandalyeden 7 adedi Tepebaşı Belediyesine bir adedi de Atatürk İlkokulu’na teslim etti.

Yapılan törende konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, engelli yurttaşlarla ile ilgili çok önemli projelerinin bulunduğunu söyledi.

"Mesela yarım kalan Kültür Sarayı var Kütahya yolu üzerinde Sazova'da" diyen Ataç şunları söyledi:

" 17 yıl el değmeyen bir yeri aldık, güçlendirmesini yaptık dış yapısını yaptık ama içine geldiğimizde paramız bitti. Şuanda yapamıyoruz. Kafamdan orayı engelli kültür merkezi yapmak geçiyor. Böyle bir düşüncem var. Bugün Türkiye’de 20 yaşın üzerindeki engellilerin gideceği hiçbir yer yok. Sadece evinde kapalı kalıyor. Ama böyle bir Kültür merkezini hayata geçirebilirsek Türkiye’de değil, dünyada örneği yok. Bunu da Allah nasip ederse başaracağız. Bunu da açacağım. O daha büyük engeli kesimi oraya çekecek belki de orada yüzlerce engelliye hizmet verebileceğiz. Eskişehir’imize her zaman ilkleri yaşatıyoruz. Türkiye değil dünyada ilki olacak."

Editör: TE Bilişim