Ülkemizin en büyük fidanlığı olan Eskişehir Orman fidanlığında hummalı bir çalışma var. Kurulduğu 1937 yılından beri ülkemizin yeşillendirilmesi için 1 milyarı aşkın fidan üreten Eskişehir fidanlığına şimdi önemli bir görev daha düşüyor.

            Son günlerde gündemimizde olan orman yangınları ile özellikle güney illerimizde birçok ormanlık alan kaybedildi. Yakında bu alanları ağaçlandırmak için çalışmalara başlanacak. Ağaçlandırmanın olmazsa olmazı tohum ve fidan. İşte bu günler için Eskişehir Orman Fidanlık Müdürlüğünde 11 milyon fidan üretiliyor. Karaçam, kızılçam, fıstık çamı, sedir, akasya, akçaağaç, badem, ceviz ve dişbudak gibi onlarca türde yapılan üretimin çoğu bu sene yanan alanlara gönderilecek.

            Fidanlar adeta bir bebek gibi büyütülüyor. Isı, nem, gübre dengesi iyi olursa fidanlarda kaliteli oluyor ve daha az zayiat veriyor. Orman fidanlığında 1 yaşından 10 yaşına kadar her boy fidan bulunuyor.

            Yine Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan Afyonkarahisar ilinde ise 2 fidanlık bulunuyor. Sorkun ve Şuhut fidanlıklarında da karaçam, sedir, mahlep, akasya, badem, akçaağaç ve dişbudak türlerinden 3 milyon adet fidan yanan sahalara gönderileceği günü bekliyor.

                   

Editör: TE Bilişim