Kavurucu yaz sıcaklarının etkisini göstermesiyle kişiler serinletici, ferahlatıcı içeceklere yönelmeye başladı. İlk yudumdan itibaren serin sularda yüzüyormuş hissine kapılacağınız içecekler arasında yer alan bitkisel çaylar, serinletici ve ferahlatıcı etkisinin yanı sıra vücudun sıvı ihtiyacını karşılamaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, kontrollü olarak tüketilmesidir. Hem soğuk hem de sıcak olarak tüketilebilen bazı bitkisel çaylar, mevsim şartlarına uygun olarak sizi korur ve sağlıklı kalmanızı yardımcı olur. Yaz ayları başta olmak üzere her ay kullanabileceğiniz, birbirinden çeşitli bitkisel çaylar için tıklayınızve serinletici etkisi olan çaylarla yaz mevsimi keyifli bir şekilde geçiriniz. 

Bedeninizi İçten Dışa Tazeleyen Bitkisel Çaylar

Yaz aylarında ekşi bir bitkisel çay içerek ferahlığı hissetmek istiyorsanız hibiskus çayına bayılacaksınız. C vitamini deposu olan hipiskus çayını demledikten sonra buzdolabında muhafaza ederek soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.

Yaz aylarında vücudun sıvı ihtiyacı artmaktadır. Sıvı ihtiyacını şekerli ve gazlı içeceklerle karşılamak yerine doğal ve bitkisel çaylar ile karşılayabilirsiniz. Böylece vücudunuzun sağlığını korurken içeceklerin ferahlatıcı etkisi ile keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Özellikle yeşil çayı servis yaparken buz, bal ya da limon ilave edebilirsiniz. Yeşilin esintisini hissedeceğiniz yeşil çay, yaz aylarında kurtarıcınız olabilir.

Kuşburnu, papatya çayı, ısırgan otu çayı gibi bitkisel çaylar, kış dönemde pek çok hastalıkla mücadele ederken yaz döneminde ise, serinleme ihtiyacınızı karşılamaktadır. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketeceğiniz çayları demlemekle uğraşmak istemiyorsanız bitkisel poşet çayları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yaz aylarında doğal serinliği en kısa sürede yaşamanıza yardımcı olacak bitkisel poşet çaylar için tıklayınız.

Bitkisel Çaylardan Gelen Doğal Serinlik

Yaz aylarında zinde kalmak ve sağlığınızı korumak için bitkisel çaylar iyi bir alternatiftir. Tercihinize ve damak zevkinize göre ister sıcak isterseniz soğuk olarak tüketebileceğiniz çaylar sayesinde serinlik hissedecek ve güneşin kavurucu sıcaklığından bir nebze de olsa kurtulacaksınız. Karıştırılarak ve bilinçsiz tüketilmemesine dikkat ederek kullanılmalıdır. Yaz mevsiminde tüketilmesiyle serinliği beraberinde hissedeceğiniz bitkisel çaylar, hem bedeninizi içten dışa beslerken hem de sağlıklı bir alternatif olacaktır.

Editör: TE Bilişim