Okullarda farkı etkinlikler yaparak çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışan Yeşilay Cemiyetine, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü de destek verdi. Çocuklara lavanta fidanı ve Sincap çocuk dergisi dağıtıldı.

            Yeşilay Cemiyeti Eskişehir Şubesi ilköğretim okullarında bilgilendirme çalışması yaptı. Tunalı ve Korg.Lütfü Akdemir İlk okullarında yapılan etkinliklerde ilk önce o ay doğum günü olan çocuklar için kutlama yapıldı. Balonlar dağıtıldı, hediyeler verildi, üzerinde Yeşilay logosu olan pasta kesildi. Daha sonra Yeşilay Şube Başkanı Dr.Sıtkı Karaca,  Yeşilay Cemiyetinin amacını, çalışmalarını anlattı. Çocukları bekleyen kötü alışkanlıklar ile ilgili bilgiler verdi. Çocuklara çizgi film seyrettirildi.

            Programın devamında ise, Yeşilay’a destek veren Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yetiştirilen lavanta fidanları çocuklara dağıtıldı. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Sincap Çocuk Dergisi hediye edildi.

            Toplam 600 fidanın dağıtıldığı etkinliğe, okul yöneticileri ve velilerin yanı sıra, Orman Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran, Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Duran Katar ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.

Editör: TE Bilişim