Kaynak: esgazete.com

Odunpazarı Belediyesi Meclis toplantısında yeni stadyumun isminin Atatürk yapılması konusundaki kampanya tartışmalara neden oldu.

Odunpazarı Belediyesi Meclis toplantısında söz alan Ali Haydar Çelik, Eskişehirspor’a destek olunması konusunda görüşlerini açıkladı. Ak Parti’den Millet Bahçesi otoparkının Eskişehirspor’a verilerek gelir elde edilmesi talebinde bulundu. Çelik, “Eskişehirspor ciddi ekonomik sıkıntı içerisinde. Millet Bahçesi otoparkının Eskişehirspor’a verilerek gelirin Eskişehirspor tarafından değerlendirmesini arzuluyoruz.

Eski ismin yenin stadyuma aktarılarak isminin Atatürk yapılması noktasında görüş beyan etmiştim. Murat Özcan da “Bizim açımızdan sorun yok, güzel olur” demişti. İsimle ilgili bu sıkıntı hala sürmekte”dedi.

Ak Parti Meclis üyesi Murat Özcan da Eskişehirspor’a gelir getirmek için stadyum isminin Atatürk olarak belirlenmesi için kentte tapılacak kampanyaya destek vereceklerini aktardı. Eskişehirspor yönetiminin bu yönde bir hassasiyeti olduğunu belirten Özcan, “ Eskişehirspor’umuzun zor durumda olduğunu biliyoruz. Stadyumun isim hakkından kaynaklı Eskişehirsporumuza gelir getirmesi anlamında ortak bir konsasyum var. Eskişehir’in belediyeleri, STK’ları, odaları vazife alsın. İsmini Atatürk koyulsun, Es Es’in giderini ortaklaşa karşılayalım. Eskişehirspor’umuzun alacağı bir karar bizim için bağlayıcı bir karardır. Buraya verilecek isimle ilgili bir muhalefetimiz  yok. Eskişehispor’umuzun böyle bir hassasiyeti var.

Millet Bahçesi yapılırken Eskişehir’e modern bir stadyum kazandırdık, eski yerinin de imara açılmaması talebini de Türk Dünyası Vakfı olarak 135 milyon TL bedelle karşılığını koymuş durumdadır. Otopark Millet Bahçesi giderleri açısından Türk Dünyası Vakfı tarafından işletilecektir. Otopark deyinde akla belediye gelir. Birkaç otoparkın gelirini belediye Eskişehirspor’a verirse biz Millet Bahçesi altındaki otoparkın gelirini Eskişehirspor’a yönlendiririz. Belediyeden bir talep olursa daha doğru olur. Bir stadyum yaparak vakıf üzerine düşeni yapmıştır”dedi.

KAZIM KURT'TAN TEPKİ

Daha sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Atatürk Stadyumunun adının pazarlanmasına tepki gösterinde Özcan ile karşılıklı şu dialog yaşandı;

Kazım Kurt “Atatürk Stadyumunun adının pazarlanması, şimdiye kadar pazarlasaydınız.

Murat Özcan: Eskişehirspor’un böyle bir talebi var.

 Kazım Kurt: Eskişehirspor’a siz hiçbir şey vermediniz. Stadyumu üniversitenin parasıyla yaptınız. Ondan sonra Türk Dünyası’na aktardınız. Bir stada Atatürk stadı adı verilsin dendiği zaman neden rahatsız oluyorsunuz.

Murat Özcan: “Neden rahatsız olalım. Kampanya yapın, hemen imza vermeye hazırız.

Kazım Kurt; Kampanyaya gerek yok, ismini verip geçin. Çünkü 5 yıldır Eskişehirspor’a vermediniz. Atatürk stadı da yapmamak için böyle dolambaçlı yollarla bir takım şeyleri yürütmeye çalışıyorsunuz”dedi.

Editör: TE Bilişim