Eskişehirspor’da mevcut yönetim tepkiler üzerine kongre kararı aldı. Ancak aday olmayacağız demediler. Zemin oluşmasını kulübün yeniden kendilerine kalmasını istediklerini düşünüyorum.

Daha önceki kongrelerde olduğu gübü “Kimse sahip çıkmadı bize kaldı” taktiğini uygulamaya çalışacaklar.  

Bu sefer bu taktik tutmayacağa benziyor.

Zira İş İnsanı Ufuk Çelik ile görüştüm kendileri her şartta aday olacaklarını belirtti.

Kendisi başkan olursa uzun bir aradan sonar ilk defa yönetim içinden, taraftar arasından eskiden görev almışların dışında bir isim başkanlığı almış olacak.

Başka bir oluşumda ise başı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un çektiği bir toplantı yapılacak. CHP’li diğer belediyeler Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra, eski başkan, yöneticiler,  milletvekilleri şehrin ileri gelenleri katılacak. Burada 3 belediyenin de desteğini alabilecek bir isim üzerinde anlaşma sağlanmaya çalışılacak.

Eski yöneticilerden Murat Yıldız da destek bulursa aday olmak istiyor. Kendisini Sinan Özeçoğlu’nun desteklediği gelen bilgiler arasında. Edindiğim bilgiye göre bu formula 3 belediye başkanını tamamını desteğini alamıyor.

Esgurup yönetim Kurulu Başkanı Özgür Demirdaş da 3 belediye başkanı destek sözü verirse başkan adayı olabileceğini dillendiriyor.

 Cuma günü yapılacak toplantı sonrası bazı şeyler netleşmiş olacak. Bekleyip göreceğiz.