Hatırlamadığımız, çok uzak zamanlardan kalma bir deniz düşün. Sonsuz gibi duran masmavi ve tertemiz. Bir gemi düşün, eski çağlarda gezen. Temiz ve ılık rüzgârlarda pupa yelken dalgalarla dans eden. Masal gibi bir huzur hissedilen. Ait olduğunu bilmek sakinliği getiren. O yelkenliden baktık denizlere. O gemide sarıldık ilk kez birbirimize. Aşkımızı yaşadığımız gemi götürdü sonra seni o gelmediğin yerlere. Sarmaş dolaş seyrettik birbirimizi, yıldızları, güneşi. Dans eden yunuslarla yüzdük, Akdenizin koynuna girdik birlikte. Saçlarım dalgalandı rüzgârlarla, yüzünü yaladı usulca. Dudakların aşkımı fısıldadı yıllarca. Masal sandığımız aşk canlandı anılarımda.

 

Baktığım kale burçları duruyor hala. Akıttığım gözyaşlarımdan oyulmuş taşlar. Beklediğim yerde izim varmış. Kalbim o kalede kalmış. Akdenizin semalarında haykırışlarım dolaşmış.

 

O uzakta alev alev yanan gemide sen mi varsın? Yanan senin vücudun mu sandın? Benim ruhumdu kavrulan, gözlerimden akan yaşlar içimi yakan. Sen gelemeyen, gözlerimde kaybolup dönemeyen. Denizlerce sevdiğim, denizlere verdiğim. Dalgalarla gelenim, alevlerle gidenim. O gemiden baktın mı son kez evimize? Hem uzak hem yakın kalemize.

 

Buluştu gözlerimiz alevler arasında. Aynı anda çıktı yemin dudaklarımızdan. Gitsen de gelecektin. Ölsen de sevecektin. Ben seni beklerken ölecektim, bir daha bir daha sevecektim. Aynı anda çıktı yemin dudaklarımızdan. Aynı anda öldü ruhumuz. Ben seninle gönderdim ruhumu. Sensiz ihtiyacım yoktu ki.

 

O gözyaşları duruyor zamanın içinde. Bekleyiş sürüyor karlı tepelerde. Gözlerim gözlerini arıyor, nefesim nefesine koşuyor. Yüzyıllar önceki yangın kavuruyor yüreklerimizi. O bitmez sevgi savuruyor bedenlerimizi. Olmazlara inat kovalıyoruz birbirimizi. Yüreğimizde ki yemin çınlıyor zaman yolculuğunda. Sevgimiz sürüyor her yeni yaşamda.

 

Ulaşılmazlıklar anlamını yitiriyor bu yolculukta. Hayat, hayat kavuşmak varya. Her yaşamda yanmak uğruna. Her yeni doğuş getiriyor seni bana. Yüzyıllar edilen yeminden yana. Binyıl geçse geleceksin. Dünya bitse evren gitse geleceğim. Yeter ki sen bekle.

 

Uğruna bedenler tükettiğim. Ağır bedeller ödettiğim. Denizler küçülecek elbet. Alevler sönecek, mesafeler bitecek. Bedeller ödenecek bir bir. Gözlerimizde yaşayan aşk uğruna hayatlar tükense de ruhlar birleşecek elbet.

 

Bekle beni. Unutma yeminleri. Unutmadığım yeminlerle bekliyorum seni.