Eskişehir 3'üncü Kitap Fuarı açıldı Eskişehir 3'üncü Kitap Fuarı açıldı


Turan Teşkilatı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla Atilla Özer Karikatür Evi’nde bir etkinlik düzenledi. 
Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan YÜRÜKSOY, “Biz kadınlar; kadın kadının yurdudur kurdu değil. 2023 yılında her gün onlarca kadının öldürüldüğü Türkiye de İstanbul sözleşmesinden ayrılmanın üzüntüsü içinde 25 Kasım uluslararası kadına şiddet gününde ölmeye devam ediyoruz. Türkiye genelinde kadınların, yaşamlarının herhangi bir döneminde maruz kaldıkları psikolojik şiddet oranı yüzde 44, ekonomik şiddet oranı yüzde 30, cinsel şiddet oranı ise yüzde 12'dir. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı verilerine göre 2018 yılında 279, 2019 yılında 337 ve 2020 yılında 267 kadın 6284 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilen kasten öldürme fiilleri sebebiyle hayatını kaybetmiştir.” açıklamasında bulundu. 
11 senede 3 bin 185 kadın öldürüldü
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre ise 2008-2019 yılları arasında toplam 3 bin 185 kadının öldürüldüğünü belirten Yürüksoy, kadına şiddet ile mücadele için Ulusal Eylem Planı’nda belirlenen hedeflere değindi. Mevzuatın gözden geçirilerek etkin uygulanması ve mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılması. Şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi. Koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkin sunulmasına yönelik kurumsal kapasitenin geliştirilmesi. Şiddetle topyekün mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM