Sivri: Lider ülke engelsiz Türkiye Sivri: Lider ülke engelsiz Türkiye

Hedeflerinde büyükşehir de dahil tüm ilçeleri almak olduğunu söyleyen Sezer, mart ayındaki seçimlerde şanslarının çok yüksek olduğunu düşündüklerini ifade etti. Yılmaz Büyükerşen’e yönelik konuşan Sezer; “Artık Yılmaz Büyükerşen kendi seçmeniyle yaşından dolayı ve özellikle son iki dönemdir de hiçbir şey yapmamasından dolayı artık bırakması gerektiğini düşünüyorlar.  Yılmaz Büyükerşen 1999 yılında aday olduğunda 26 tane seçim manifestosu açıklamış, geriye dönüp bakalım kaçını gerçekleştirmiş. Trafiği çözeceğiz diyor, daha da kötü oldu. Tramvaylarla şehrin her yerini döşeyeceğiz dedi, olmadı. Olan yerler daha da berbat oldu. Musluklardan içilebilir su akacak demiş 26 yıl önce.” ifadelerinde bulundu. Büyükerşen’in ilk dönemde Eskişehir için verdiği vaatleri yerine getiremediğini söyleyen Sezer, bundan sonra da vaatlerin yerine getirilme ihtimalinin olmadığını belirtti.



Ahmet Ataç’ın adaylığını da değerlendiren Sezer şu şekilde konuştu; “Ahmet Ataç büyükşehir için belki iddialı bir aday olabilir ama o da yine 80 yaşına dayanmış, hani artık bu şehrin kaderinin değişmesi lazım.”

“Kazım Kurt sıkıştığı zaman ‘hükümet bizi engelliyor’ diyor”

Hükümet bizi engelliyor, engelleniyoruz laflarının Kazım Kurt’a ait olduğunu söyleyen Sezer;  “Hükümet sana vatandaşın mahallesine çöp konteyneri koyma demiyor ki. Hükümet sana diyor ki pandemi zamanında her yerin kapalı olduğu bir dönemde belediyede senin özel kalem müdürlüğünde çayları kim içti ? Bunu kıs diyor sana. Yemeler kime geldi, kimse çalışmıyor ki..Tasarruf tedbiri al diye bunu diyor sana hükümet. Hiçbir zaman vatandaşa hizmet etme yolunda bir kısmaya git diye bir şey söylemiyor.” şeklinde konuştu.

Vaatleri gerçeklikle bağdaşmıyor

Kazım Kurt’un vaatlerini de eleştiren Sezer; “2019 yılında 25 tane vaadi var. Diyor ki ben bunun %75’ini gerçekleştirdim. Vaadinin bir tanesinde 100 tane kreş diyor mesela. 20 kreş açmış tamam diyor. Aslında %75 değil %42’sini gerçekleştirmiş. Her mahalleye halı saha diyor, gençlik merkezi diyor. 3 mahalleye yapmış, ben bunu yaptım diyor mesela. Geçenlerde Alpu tarafında bir köye gittik. Köyde iki yerde çöp kovası var koskoca köyde. Koymuyor. Adam evinden çıkıyor 1 km gidiyor çöpünü atıyor sonra aynı yolu geri geliyor. Köye gittiklerinde söylemiş köy muhtarı ama tasarruf bilmem nesi var koyamam konteyner demiş. Kendimiz koysak konteyneri, benim değil diyerek çöpü toplamayacak.” İfadelerinde bulundu.

Bu durumların o kadar rutin haline geldiğini belirten Sezer, çöplerin toplanmaması ve yolların bozuk olması gibi sorunları da dile getirmekten usandıklarını belirtti.

Bu Nasıl Hizmet Anlayışı

Kazım Kurt’un hizmet anlayışının bir binaya tüm birimleri doldurmaktan ibaret olduğunu söyleyen Sezer; “Orada bir mahalleye muhtarlık koyuyor. Halk evi, yaşlı bakımevi koyuyor, bir odayı kreş yapıyor. Tamam diyor ben verdiğim sözü tuttum. Bir binaya hepsini dolduruyor. Bu nasıl bir hizmet anlayışı? Muhtarlığı da oraya koyuyor kendi etkisi altına alıyor. Muhtar da diyor bana yer verdi. Herkes bunun farkında artık, kendi seçmeni de farkında.” diye konuştu.
Mahalleleri, sokakları, haneleri tek tek gezerek ellerin geleni yapacaklarını söyleyen Sezer, güzel profilli bir aday ile seçimlerden çok rahat bir şekilde başarıyla çıkacaklarını sözlerine ekledi.


Editör: Mustafa YILDIRIM