Her bir teknoloji plastik veya metal parçaları oluşturma biçimlerine göre farklılık gösterebilir. Bunların yanı sıra malzeme seçimi, yüzey kalitesi, dayanıklılık düzeyi, üretim hızı ve maliyeti açısından da farklılık gösterebilir. Uygulamanız için doğru 3D yazıcı teknolojilerini seçmek, her bir sürecin güçlü ve zayıf yönlerinin anlaşılmasını ve aynı zamanda bu özelliklerin ürün geliştirme ihtiyaçlarınız ile eşleştirilmesini gerektirebilir.

Birden fazla 3D baskı teknolojisi vardır. Bunlar şu şekildedir:

●     Stereolithography (SLA)

●     Selective Laser Sintering (SLS)

●     Fused Deposition Modeling (FDM)

●     Multi Jet Fusion (MJF)

●     Polyjet

●     Direct Metal Laser Sintering (DMLS)

3D baskı teknolojisi en sık prototipleme metotları için kullanılır. Tek bir parçayı hızlı bir şekilde üretebilme yeteneği ile fikirlerinizin uygun maliyetli bir şekilde doğrulanmasını ve uygulanmasını sağlar. Prototipin üretim amacını belirlemek, hangi 3D baskı teknolojisinin en faydalı olacağı konusunda size doğru bilgiyi verebilir. Basit fiziksel modellerden işlevsel testler için kullanılan parçalara kadar uzanan bir dizi prototip için uygun bir üretim teknolojisidir.

3D baskı, hızlı prototipleme ile neredeyse eş anlamlı olmasına rağmen, bunun uygulanabilir bir üretim süreci olduğu durumlar vardır. Tipik olarak bu uygulamalar, düşük hacimli ve karmaşık geometrileri içerebilir. Genellikle, havacılık ve medikal uygulamalar için kullanılan bileşenler, daha önce açıklanan kriterlerle sıklıkla eşleştikleri için bu üretim alanları 3D baskıyı tercih edilir bir katmanlı imalat yöntemi haline getirmiştir.

3D Yazıcı Teknolojisinin Uygulama Alanları

Birçok imalat teknolojisinde olduğu gibi, 3D baskı üretimine başlarken de çeşitli ihtiyaçlara uygun endüstriler veya faaliyet alanları vardır. 3D baskı alt teknolojilerini değerlendirmek ve ihtiyaçlarınızı hangi teknolojinin karşılayacağını belirlemek adına Tridi uzman ekibinden her zaman destek alabilirsiniz. 3D baskı ile endüstriyel parça üretiminin sıklıkla kullanıldığı uygulama alanları aşağıdaki gibidir:

●     Medikal parçalar

●     Kuyumculuk

●     Sanat

●     Beyaz eşya

●     Otomotiv gibi birçok alanda kullanılabilir.

Daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.tridi.co/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM