İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yer, “Eskişehir’imizin gündemini, güncelini gözlemlemeye, değerlendirmeye şehrimize, Hemşehrilerimize karşı duyduğumuz sorumluluklarımız gereği devam ediyoruz.

Eskişehir’e ve Eskişehirliye hizmet ve verilmiş sözlerde izleme önceliğimiz seçilmiş merkezi ve yerel yönetimler devamında hizmete mükellef tüm kamu ve özel kurumlardır.

Yaşadığımız 31 Mart Mahalli idareler seçimleri süreci sonucunda Eskişehirlilerin onayı ile göreve devam eden Büyükşehir ve Bizim sorumluluk alanımız olan Odunpazarı ilçe Belediyemizin yaptıkları, yapacakları ve sözleri görsel, yazılı olarak kayıtlarımızda ve önümüz süreçte bunları yakinen takip edeceğimizi öncesinde vasıtanızla beyan etmiştik.

Büyükşehir Belediyemizin gündemde olduğu süreçte Sayın Başkan Ayşe Ünlüce ile hızlı bir başlangıç yaptığına şahit oluyoruz. Şehrimizdeki öğrenci ve gençlere söz verilen aylık abonman uygulaması ile ulaşımın ileri saatlere planlanması yerinde ve son derece ihtiyaç olunan bir durumdu.

Bu uygulama en kolay yapılabilecek konulardandı ve hayat geçti. Buradan Sayın Başkan ve ekibini bu anlamda tebrik ediyor, kolaylıklar diliyoruz.

Gündoğdu kentsel dönüşüm toplantısını ekibimizle bizzat izledik ve benimde mahallem olan Gündoğdu için gerçekten içimde bir umut doğdu.

AKP iktidarının bitirdiği Gündoğdu’nun yeniden doğuşu için bir şans oluştuğunu düşünerek projede en azından mahalleye yeni bir ana giriş ve tramvay hattı düşünülmesi, mahallede yaşayan hemşehrilerimiz adına bizleri daha bir sevindirdi.

Temennimiz Gündoğdu projesinin akamete uğramadan ilerlemesidir.

Gençlerden açık sahnede  muhteşem performans Gençlerden açık sahnede muhteşem performans

Bu noktada buradan Sayın Başkan Ayşe Ünlüce ve çalışma arkadaşlarına seslenmek istiyorum.

Biliyorsunuz seçim sürecinde en çok gündeme getirilen ve bozuk Türkçeyle yazıldığını, anlam karmaşası oluştuğunu benim bizzat eleştirdiğim.

Trol ve maaşlı yancılarca acımasız şekilde hakaretlere maruz kaldığımız 15 katlıkavşak mesajına istinaden biz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan 5 yıla yayılmış her yıl 1 adet  katlı kavşak olarak hayata geçirmelerini öneriyoruz. Öncelik olarak tramvay sistemiyle yaya ve araç kesişimlerinin en girişik olduğu yerlerin tespitiyle belediye imkanlarıyla yapılabileceğini düşünüyoruz.

5 yılda 5 adet kavşak en azından lokal rahatlamalara sebep olabilecektir.

Eskişehir’i bilinç altında rant, kat artırımı, kupon arsalar, peşkeşler olarak görenlere yapılacak bu hizmetler ile güzel bir cevap verileceğini düşünüyoruz.

Değerli Basın Mensupları, Başlangıçtaki tespitimizin devamında yapılan ulaşımın ilerleyen saatlere alınması uygulamasına iktidar partisinin Eskişehir’deki en yetkili kişilerinden birinin yapılan bu düzenlemeyi sosyal medyasında çok düşüncesizce kelimelerle eleştirmesi sonrasındada sözünün arkasında duramayıp silmek zorunda kalması gerçekten garibimize gitti.

Ama her zamanki yorumu yapalım. Şaşırdıkmı?Tabiki hayır…

Akp Adayının janjanlı seçim beyannamesinde olan bir vaadin seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkan adayınında sözü olup derhal uygulamaya geçirilmesini böylesi bir üstün zeka ile yorumlayıp ağır anlam yükleyene ne denilir inanın isim koyamıyoruz.

Bu olumsuz ve art niyet ile düşünen zeka sahiplerine hatırlatalım.

Bu şehirde okuluna, dersine giden 60 bin öğrenci var, gece vardiyalarında çalışan, işyerlerini geç saatlerde kapatan yada en azından eşine dostuna misafirliğe giden ve taksi tutmaya durumu olmayan insanlarımız var, tabi bu olumsuz yorum sahiplerinin, kibir abidelerinin bunlar aklına gelmez, gelemez.

Bu konudabir hatırlatmada biz yapalım.

Şehrimizdeki üç üniversitemizin kütüphane ve öğrenci ders çalışma alanları 24 saat açık özellikle sınav dönemlerinde buralar oldukça yoğun kullanılan yerler ve bunun şehir içi toplu taşımayla desteklenmesi gerçekten yerinde bir hizmet bu hizmeti eleştirmek ise gerçekten son derece klinik bir vakadır.

Buradan bu zihniyete birkez daha sesleniyorum o kadar duyarlıysanız, bu ülkenin her il ve ilçesine oransız ve sorumsuzca doldurduğunuz davetsiz misafirlere, istilacılara bakın ve onlarla ilgili yorum yazın. Çünkü artık memleketin tavukları bile güvende değil…

Değerli Basın Mensupları biz İYİ Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı olarak çalışmalarımıza aynı çizgi ve anlayışla devam ediyoruz ve edeceğiz. Şehrimiz, Hemşehrilerimiz hep önceliğimiz, sizinleberaber nice toplantı ve eylemlerde beraber olacağız. Çalışmalarımızda hissediyoruzki birileri Eskişehir’i parsel parsel peşkeş çekmeye hız vermiş durumda, sebeple bizi izlemeye devam edin diyoruz.

Yalanın,talanın, yanlışın ve gizlenenin duyurucusu, mağdur ve mazlumun sözcüsü, beytülmalin gözcüsü olacağız.  

Sizlere katılımınız için teşekkür ediyor, İyi çalışmalar diliyoruz.”  

                                                                                                 

Editör: Mustafa YILDIRIM