Anadolu Gençlik Derneği tarafından ‘Mekke’nin Fethi’ dolayısıyla ’Fetih’ yürüyüşü düzenlendi.

Alaattin Cami önünde toplanan dernek üyeleri Çarşı Camii’ne kadar ilahiler eşliğinde yürüdü. Grup üyeleri ardından basın açıklaması yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şube Üniversite Başkanı Zahit Hünerli, 31 Aralık Salı saat 19. 30’da Porsuk Spor Salonunda gerçekleştirecekleri Mekke’nin Fethi programına tüm Eskişehir halkını davet etti.

Suriye’de iç savaşın dokuzuncu yılını bitirmek üzere olduğunu vurgulayan Hünerli, “Dünyanın birçok yerinde insanlar savaşların ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi verirken, emperyalizm eğlence sektörünün renkli ışıklarıyla geniş kitlelerin gözlerini boyuyor” dedi.

Yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke’nin İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedildiğini hatırlatan Hünerli, “Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır. Fetih kavramı da anlamından saptırılmaya çalışılsa da biz hem kavramlarımıza hem de bu kavramların bize yüklediği sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim