ZEY-DER Genel Kurul ilanı ZEY-DER Genel Kurul ilanı

 AGD adına konuşan İl Başkan Yardımcısı Şemsettin Avcı, batı dünyası ve Amerika’yı ikiyüzlü olarak nitelendirirken Amerika’yı Irak ve Suriye’de olduğu gibi Filistin üzerinde de kirli hesapları olduğunu belirtti.  
Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl’ün de katıldığı basın açıklamasında konuşan Avcı, "Sadece ABD Bakanı değil, ayrıca bir Yahudi olarak buradayım" diyen ve terörist İsrail'in zulmüne ortaklığı açıkça ifade eden eli kanlı Blinken'in 5 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi. Unutulmamalı ki; Türkiye'miz tüm mevcudiyeti ve şanıyla, asırlarca mazlumların ve Müslümanların yanında olduğu gibi bugün de Filistin'in yanındadır. Her zaman mazlumların yuvası olan ve toprakları şehit kanlarıyla mayalanan ülkemizde katilleri, teröristleri, işbirlikçileri istemiyoruz.” diyerek tepki gösterdi. 
İslam Birliği’nin yeniden kurulacağına inanıyoruz
Millî Görüş olarak, Milli Gençlik olarak, Filistin'deki kardeşlerinin acısıyla yüreği yangın yeri olan tüm Müslümanlarla birlikte nöbette olduklarını dile getiren Avcı, “Buradan Müslüman ülkelerin hükümetlerine de sesleniyoruz, işgalci İsrail ile iş birliğiniz izzetsizliktir. İsrail bu topraklarda olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir. Müslüman idareciler İsrail'le ilişkiyi ikbal meselesi olarak gördükleri müddetçe zalimlere karşı tek bir cesur adım atamayacaklardır. Dualarımız tüm İslam ülkelerinin yöneticilerinin teslimiyetçi politikalardan uzak durması içindir. Biz İslam Birliği'nin yeniden kurulacağına inanıyoruz.

Editör: Mustafa YILDIRIM