Cansız eşyaların dengede durabilmesi için ayak sistemine ihtiyaç vardır. Masa, sehpa, dolap ve baza gibi çeşitli eşyaların yerle bağlantısı kuran ayaklar, farklı yapı ve özellikte çok fazla malzemeden üretilebiliyor. Mobilyalar için genellikle her şeyle kolay uyum sağlayan ahşap ayak modelleri tercih ediliyor.

Çoğunlukla estetik kaygıyla yaklaştığımız koltuklarımıza ahşap ayak modellerinden seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini araştırıyorsanız yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Ahşap Koltuk Ayağı Alırken Öncelikle Tasarım Özelliklerine Öncelik Verin

Ahşap koltuk ayağı alırken öncelikle tasarım özelliklerine önem vermeniz gerekir. Piyasada satışa sunulan ahşap ayaklar farklı dekorasyon fikirlerine uyum sağlayacak çeşitlilikte üretiliyor. Klasik koltuklardan modern koltuklara kadar tüm stillere uygun ürün bulmanız mümkün.

 

Ürün Ebatları Ahşap Koltuk Ayağı Alırken Oldukça Önemli

Koltuğunuza ahşap ayak ararken ebatlarını dikkate almanız gerekir. Doğru ebat koltuğun sağlamlığı için önemli bir denge unsuru oluşturur. Koltuğu taşıyamayacak bir boyutu varsa otururken istenmeyen bir kazaya sebep olabilir. Ne olursa olsun önce güvenlik önemlidir. Bu sebeple seçeceğiniz ayakların ebatlarının ve özelliklerinin koltuğu taşıyacak nitelikte olmasına dikkat edin.

Kalite ve Dayanıklı Malzemeden Üretilmesi Mobilyanıza Ömür Katar

Koltukların bazen ayakları kırılabiliyor ya da eskiye biliyor. Sadece ayaklarını değiştirerek mobilyanızın ömrünü uzatabilirsiniz. Tabii bu değişimi yaparken seçtiğiniz ayakların kaliteli ve dayanıklı olması gerekir. Estetik kaygının dışında ürünün özelliklerini de inceleyip en uygun ayakları alarak montajını gerçekleştirebilirsiniz.

Koltuklarınıza Ahşap Ayak Alıyorsanız Boyasız Tercih Edebilirsiniz

 

Dekorasyon işi öncelikle hayal etmeyle başlar. Daha sonra hayal ettiklerinizi yaşam alanlarınıza uygulamak istersiniz. Ya tasarımı tutmaz ya aradığınız kalite ya da rengi, bu liste böyle uzar gider. Boyutuna ve tasarımına karar verdikten sonra istediğiniz renge boyamak için koltuk ayaklarınızı boyasız alabilirsiniz. Ürünü duvar boyası dışında her yüzeye uygun boyalarla renklendirebilirsiniz. Klasik koltuk takımınız varsa ayaklarla daha modern bir hava araya katabilirsiniz. Modern koltuk takımınız varsa ona eşlik edecek çarpıcı renkleri tercih edebilirsiniz.

 

Farklı Ayak Modellerini Aynı Ortamda Kullanabilirsiniz

Oturma odası, iş alanı ya da salonlarınız için tercih edeceğiniz ahşap koltuk ayaklarının modellerini seçerken her koltuk için farklı ayak seti alabilirsiniz. Boyasız alabileceğiniz bu ürünleri aynı renk boyayarak tasarımda farklı ama görüntüde aynı eşyalara dönüştürebilirsiniz. Özellikle yaşam alanınız tek düze bir çizgiye sahipse hareketlendirmiş olursunuz. Unutmayın minik detaylar büyük değişimler getirebilir.

Tüm mobilya çeşitlerini incelemek için Altın İş’in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ulaşmak için bu linke https://www.altinisagac.com/ tıklayabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM