Ahmet Namık Akdoğan, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Elektrikçiler Odası Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

2022 yıl Mart ayı sonuna kadar esnaf odalarının bir seçim takvimine girdiğini hatırlatan Akdoğan, “Bizler Elektrikçiler Odası üyeleri olarak daha önce bir girişim başlatmış olağanüstü kongre talebinde bulunmuştuk. Bir takım engellemeler neticesinde olağanüstü kongre talebimiz Bakanlık tarafından mahkeme yolu açık olmak üzere tarafınıza bildirilmiş kongre sürecinin yakın olmasından dolayı arkadaşlarımızla süreci beklemeye almış ve çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu gün gelinen noktada yaptığımız istişareler neticesinde yönetim kurullarımızı belirleyip buradan üyelerimize ve kamuoyuna açıklamak üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETECEĞİNE AİDAT BASKISI!

Tüm dünyanın, ülkemizin ve şehrimizin salgından dolayı ciddi bir ekonomik buhranla uğraştığına ve oda üyelerinin de bu dönemde ciddi sıkıntılarla boğuştuğuna dikkat çeken Akdoğan, şunları söyledi: “Özellikle elektrik tesisat işleriyle uğraşan meslektaşlarımız yasalarla bağlı olduğumuz bir takım kuruluşlarla bu son dört yıllık dönemde büyük sorunlar yaşamıştır. Elbette odamız üyeleri olan ev aletleri tamircileri, bobinajcılar, yapı sanatkârları ve bilgisayarcı arkadaşlarımızın da sorunları vardır, mevcut yönetim çözüm üreteceğine bu yılı aidat baskısıyla geçirmiş sorunları içinden çıkılamayacak hale getirmiştir. Bizler sade üyeler olarak bu sorunların üstesinden gelmeye çalışmış ancak bağlı bulunduğumuz. Odanın başkan ve yönetimi tarafından yalnız bırakılmışızdır. Sorunların birçoğu teknik bürokratik ve kırtasiye sorunlardır, çözümü kolaydır, müsebbipleri bellidir. Yapılacak kongrede üyelerimiz bizlere görevi tevdi ettiği takdirde çok kısa bir sürede sorunlar çözülecek ve işler rayına girecektir. Genç dinamik tecrübeli arkadaşlarımızla şahsımın 25 yıllık oda yöneticiliği başkan vekilliği tecrübesi ile yerelse yerel yöneticilerle genelse bakanlık nezdinde yasal çerçeve içerisinde çözülemeyecek hiç bir sorun yoktur. Bizler Elektrikçiler Odası yönetim kurulu adayları olarak üyelerimize hizmetten başka hiçbir düşüncenin içerisinde olmayacağımızı buradan belirtmek isteriz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM