Odunpazarı Belediyesi’nin ilklere imza attığı hizmetlerinden birisi Eskişehir Akıllı Bisiklet Projesi ESBİS Eskişehirlilerle buluştu.

Törende kısa bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, belediye olarak  kurulan ve 25 kilometrelik bir alanda kiralık bisikletlerle sağlıklı ve çevreci bir ulaşım ikanı sağlayacak sistemi hizmete sunduklarını belirtti.

Sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı bisikletin ken içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Bisiklet Keti Eskişehir Projesi’ni hayata geçirdikerini belirten Burhan Sakallı, “Toplam 10 istasyon ve 150 park alanını kapsayan güzergâhtaki düzenleme çalışmalarını tamamlayan Odunpazarı Belediyesi, 120 akıllı bisikletle kent halkına hizmet edecek.” Dedi.

Bu projeye destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Belediye başkan yardımcıları akıllı bisikletlere binerek Vilayet Alanı’nda bir tur attılar. Törene meclis üyeleri, sivil toplum örgüt yöneticileri  ve kalabalık bir vatandaş grubu da katıldı.

AKILLI BİSİKLET

ESBİSİM’den her kesimden insanın yararlanabilmesi amacıyla kiralama ücretleri mümkün olduğu kadar düşük tutulacak. Bisiklet kiralama ücreti ilk 1 saat için 2 TL olarak belirlendi. Sonraki her saat için ise 1 TL ödenecek. Kiralama noktalarında bulunan kiosklardaki pos cihazlarından kredi kartıyla ve park yerlerinden üyelik kartıyla bisiklet kiralanabilecek. Bisiklet kullanım sonunda herhangi bir istasyona iade edildiğinde, kullanım süresi üzerinden belirlenecek bedel kredi kartından tahsil edilecek. Sisteme üye olan kullanıcılar ise dolum yaptırdıkları abone kartıyla kiralama yapabilecek. Bilgilendirme panoları sayesinde de hangi istasyonda uygun bisiklet ile boş park yeri bulunduğu bilgisine ulaşılabilecek.

Editör: TE Bilişim