Genç, “Hep beraber bu şehirde coşkulu şehir bayramımızı kutladık. Bu süre içerisinde bir festival gerçekleştirdik. 3d festivali. Temel amaç gençlerin düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi, tartışma ortamı içerisinde bir şey çıkması. Burada 3 gün gördüm ki iktidar partisinden kimsenin olmadığını gördük. Gençlerden mi korkuyorlar, veremeyecekleri cevaplardan mı çekindiler?” dedi.

Büyükşehir’de sosyal denge sevinci Büyükşehir’de sosyal denge sevinci

Valilik tarafından iptal edilen October Fest’e de değinen Emre Genç, “Festival öncesi başka bir festivalin de yasaklandığını gördük. Gerekçesi de genel asayiş. Eskişehir’de bu konuda bir sorun olmadığını herkes biliyor. İnsanlar sizden farklı görüşten olduğunu için yasaklayarak bir şey elde edemezsiniz. Artık gençler söz sahibi olsunlar. Mustafa Kemal’in gençliğe hitabesini hatırlamalarını rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Festival iptali özel hayata müdahale değil

CHP Grup Başkan Vekili Emre Genç’e cevap veren AKP Grup Başkan Vekili Murat Özcan, AKP hükümetinin öğrencilerin hayatına müdahale etmediğini vurguladı. Özcan, “22 yıldır AKP’nin Türkiye’yi yönettiği bir ülkedesiniz. Bir tane örneği var mı, AKP gerek hükümet gerekse yerel yönetimde hayata müdahale ediyor diyebileceğiniz bir durum var mı? Biz yanlış bir Türkiye’de mi yaşıyoruz, siz farklı bir Türkiye’de mi yaşıyorsunuz. Vali Bey’in yaptığı bir şeyi hayata müdahale olarak nitelendirmek yanlış olur.

“İntiharların nedeni AKP’nin ülkeyi yönetememesidir”

Son günlerde öğrencilerin yaşadıkları sorunlar ve asansör krizine yönelik de konuşan Emre Genç, “AKP her zaman yapmış olduğu binalarla övünüyorlar. Bir sorunumuz da öğrencilerimizin barınmasıyla ilgili. KYK’da son bir aydır kamuoyuna yansıyanları görüyorsunuz. Bir asansör krizi yaşanıyor. Öğrenciler demokratik haklarını ortaya koymak istedikleri için gözaltına alınıyorlar. Öğrencilerimizin sorunları var, sosyal devlet ilkesinin gerçekleştirilmesi lazım. Gençler intihar ediyor. Bunun sorumlusu AKP’nin ülkeyi yönetememesidir. Ekonomiden kaynaklıdır.” açıklamasında bulundu.

Meclis toplantısında söz alan CHP Grubundan Ali Haydar Çelik, “Belediyelerimizin yaptığı işleri dünya görüyor, biliyor, siz Eskişehirli belediyeleri kötülemekten vazgeçmiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

CHP grubundan söz alan Ali Haydar Çelik AKP grubuna yüklendi. Odunpazarı halkının kendilerine sorunları çözmek için yetki verdiklerini altını çizen Çelik, geçtiğimiz ay meclis toplantısında AKP Grup Başkan Vekili Murat Özcan ile tartıştıkları konulara yeniden değindi. Çelik, “Derelerin temizliği ile ilgili ısrarla dile getiriyorum. Derelere yakın oturan yurttaşlar özellikle yazın sivrisineklerle mücadele ediyorlar. Bu sorun çözülse halkımızın problemi ortadan kalkacak. Murat Bey derelerin temizlendiğini iddia etti. Sakarya gazetesi gerçek dışı beyanı kanıtlayarak halka deklare etti. Benim derdim problem yaratmak değil. Her defasında dereleri gündemi getirdiğimden dolayı duyulan rahatsızlık doğru yolda olduğumu gösteriyor. Halk arasında belediye bu sorunu çözmüyor gibi bir algı var. Bu sorun çözülene kadar mümkün olduğunca dile getireceğim.” şeklinde konuştu.

Belediyeleri karalamak yerine öncelikle devlet eliyle Eskişehir’de yapılması gerekenleri yapın diyerek AKP grubuna tepki gösteren Çelik, “Eskişehir’de bir ağaç dikmeyip, çivi çakmayıp politik demagojilerle belediyeleri karalayamazsınız. Belediyelerin yaptığı işleri dünya biliyor. Belediyelerimizin çalışmalarını övmekle bitiremiyorlar, siz kötülemekten vazgeçmiyorsunuz. Yapılan işleri takdir etmek lazım.” dedi.

Mecliste yer alan gündem maddeleri komisyona sevk edilirken bir sonraki meclis toplantısının 7 Kasım Salı günü yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM